Toyota Prius PHEV poate sa atinga 100km/h in modul electric

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.09.2009
Versiunea Plug-in a lui Toyota Prius este mai performanta decat cea de-a doua generatie a acestui model, fiind capabila sa atinga 100 km/h in modul electric. Aceasta viteza poate fi mentinuta pentru 20 de km.

Esential

20 de km pot fi parcursi in modul electric al lui Toyota Prius cu o viteza constanta de 100 km/h.

Oficialii Toyota au dezvaluit informatii suplimentare despre versiunea Plug-in a celei de-a treia generatii a modelului Prius. In primul rand, Toyota Prius PHEV Concept este echipat cu baterii Litiu-Ion si poate sa functioneze mai mult timp in modul 100% electric. Astfel, modelul japonez este capabil sa atinga 100 km/h in modul electric, iar aceasta viteza poate fi mentinuta pentru aproximativ 20 de kilometri.

In baza ciclului standard ACEA folosit in Uniunea Europeana, Toyota Prius PHEV emite 60 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs. Aceasta cifra ar putea sa se schimbe pana la intrarea in productia de serie a modelului, deoarece inginerii Toyota inca opereaza modificari in baza testelor efectuate.

Capacitatea acumulatorilor Litiu-Ion cu care este echipat acest model este inca nedezvaluita, dar oficialii Toyota anunta un timp de incarcare de o ora si jumatate de la o priza standard de 230 de volti. Incarcarea completa a acumulatorilor lui Prius este realizata deosebit de repede in comparatie cu alte modele, iar aceasta performanta este realizata gratie experientei Toyota din acest domeniu.

Noul Toyota Prius PHEV nu va fi disponibil publicului larg pana in anul 2012, dar anumite flote de pe unele piete vor putea achizitiona prima versiune a acestui model din primul lor de 500 de unitati. Acest lot este creat special pentru testele cu publicul, iar rezultatele acestor teste vor fi aplicate pe versiunea de serie a lui Prius PHEV.

Via | Allcarselectric

Taguri: PHEV, Prius, Toyota, hibrid

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru