Toyota recheama in service 200.000 de masini in Taiwan din cauza chederelor

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.04.2010
Durerile de cap ale celor de la Toyota nu s-au incheiat. Japonezii au probleme cu chederele masinilor produse in Taiwan de o companie partenera, drept pentru care vor opera un recall de 200.000 de masini.

Anul 2010 este anul rechemarilor in service la Toyota. Dupa ce a anuntat cunoscutul si discutatul recall de 8 milioane de masini la nivel mondial din cauza pedalelor de acceleratie care se incapataneaza sa ramana blocate pe pozitia apasat, japonezii suplimenteaza numarul de modele cu probleme cu inca 200.000 de exemplare. De aceasta data este vorba de masini vandute in Taiwan care au probleme legate de calitatea materialului folosit la prelucrarea chederelor de etansare a geamurilor, usilor si capotelor.

Conform comunicatului emis ieri de japonezi, este vorba de probleme care afecteaza in total opt modele si 200.000 de masini construite in Taiwan de Hutai Motor, afiliatii Toyota, intre 1 aprilie 2006 si 18 noiembrie 2008. Problema vizeaza chederele din cauciuc care se pot intari si crapa, lasand apa sa se infiltreze si, in cazuri extreme, sa oxideze partile metalice atinse.

Conform presei locale din Taiwan, Toyota nu are o reputatie foarte buna in aceasta tara, recall-ul avand rolul de a cosmetiza imaginea constructorului japonez.

Intreaga actiune derulata in Taiwan va costa circa 22 de milioane de euro, costurile reparatiilor la nivelul unei masini fiind de circa 110 euro. Toate costurile vor fi suportate de Hutai Motor.

via | China Post

Comentarii (1)

  • japanese garbage
    Da-da este numai propaganda ;)
    Vai de mine, eu stiam ca taiota are probleme numai in US. Taiwan face parte din Statele Unite? Va rog dati-mi un link sa vad si eu cand au facut vanzarea catre americani.

    Oh, apropos, astazi lexus (nu stiu ce SUV) a primit foarte rarul calificativ de "Don't buy".

    FAc un apel umanitar la Mircea Mester sa mai scrie un articol pe blogul personal in care se inchina la taiota si o roaga frumos sa nu-l mai dezamageasca.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru