Toyota recheamă în service 373.000 unităţi cu probleme la direcţie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.07.2010
Nerespectarea unor standarde în ceea ce priveşte turnarea unor componente importante ale sistemului de direcţie al modelului Toyota Avalon a dus la un recall de 373.000 de unităţi care va fi operat de Toyota în perioada următoare.

Japonezii de la Toyota au anunţat că vor opera un recall în Statele Unite ale Americii pentru modelul Avalon. Potrivit primelor informaţii, circa 373.000 de unităţi Avalon produse între 2000 şi 2004 sunt afectate de această problemă. Din fericire pentru clienţii europeni, niciun model vândut în Europa nu este afectat de această problemă la direcţie. Oficialii Toyota au anunţat că problema se referă la sistemul de blocare al volanului, care ar putea bloca accidental coloana de direcţie în timpul mersului sau ar putea să prezinte o deblocare dificilă.

Cei de la Toyota au anunţat că problema apare din cauza turnării necorespunzătoare a cardanului de direcţie, care ar putea să dezvolte o fisură minusculă de suprafaţă. Pe această fisură ar putea să apară ulterior o cavitate, în care se va bloca respectivul dispozitiv anti-furt de fixare al volanului. Problema poate să apară la bracarea volanului spre deapta. Până în acest moment, nu există informaţii privind un accident care a avut loc din cauza acestei probleme.

Toyota va înlocui gratuit suportul coloanei de direcţie la cele 373.000 de unităţi pentru a rezolva această problemă.

Toyota a rechemat peste opt milioane de vehicule în decursul acestui an, având probleme care merg de la blocarea pedalei de acceleraţie, la probleme cu ABS-ul şi sistemul de control al stabilităţii. De menţionat faptul că Toyota a anunţat şi un recall pentru 39.000 unităţi Lexus produse între 2003 şi 2007 din cauza unor probleme la coloana de direcţie.

Via | CNN

Comentarii (2)

  • ..................
    ................
    toyota e varza in acest moment
    2 5
  • allkbob
    cel mai longeviv model.. EVER
    "Potrivit primelor informaţii, circa 373.000 de unităţi Avalon produse între 200 şi 2004 sunt afectate de această problemă." chiar si dinozaurii au semnalat problema asta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru