Toyota scade productia si intra sub marja de profit

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.03.2009
Desi volumul minim de productie care ar aduce profit este de 12.000 de masini/zi produse in Japonia, Toyota a anuntat ca scade ritmul din cauza cererii foarte scazute.

Esential

12.000 de unitati este volumul minim de productie necesar pentru asigurarea profitului companiei.
10.500 de unitati/zi va produce Toyota din mai pana in august.

Vanzarile mai slabe decat s-a crezut initial ii face pe sefii Toyota sa ia masuri pentru a trece peste criza in care cel mai mare constructor auto al lumii a intrat frontal. Conform cotidianului japonez Asahi, productia interna din luna mai va fi recalculata, cele 12.000 de masini incluse initial in planul zilnic de productie urmand sa scada pana la 10.500 de unitati/zi. Conform datelor oferite de Toyota, volumul minim de productie pentru a intra pe profit este de 12.000 de masini/zi, constructorul nipon nefiind insa capabil sa revina la acest ritm decat cel mai devreme in luna septembrie.

Contactat de Reuters, un purtator de cuvant al companiei a declarat ca nu poate sa confirme informatia din cauza politicii de comunicare Toyota, insa e cert faptul ca in luna mai nu va interveni nicio perioada de pauza, precum cele programate in lunile martie (cinci zile) si aprilie (trei zile).

Scaderea cererii din pietele internationala i-a facut pe japonezii de la Toyota sa intre intr-o criza imediata, din cauza faptului ca acestia au construit foarte multe uzine in ultimii ani pentru a face fata comenzilor.

Acestea lucreaza acum la capacitate minima, Toyota infruntandu-se cu primul an de pierderi din 1950 incoace.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (1)

  • Va dati seama ca manca ...... cu gura plina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru