Toyota trece peste problemele din SUA si creste in vanzari in februarie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.03.2010
Desi vanzarile Toyota au scazut in State in urma campaniei mediatice fara precedent care ataca marca japoneza, niponii au crescut cu 13% la nivel mondial.

Toyota a anuntat astazi, printr-un comunicat de presa, ca vanzarile companiei la nivel global au crescut in luna ferbuarie cu 13%. In calcul au fost luate vanzarile tuturor marcilor care apartin de grupul japonez, implicit Daihatsu si Hino. Conform purtatorului de cuvant Toyota care a anuntat cifrele de vanzari din luna februarie, niponii au vandut 613.845 de automobile in a doua luna a anului fata de 543.435 vandute in aceeasi perioada a anului anterior. Toyota sta bine si la productie, care a crescut in februarie cu nu mai putin de 69.2%, ajungand la 734.631 de unitati.

Desi cifrele ar putea sa para unele foarte bune in conditiile in care Toyota se loveste de un val de proteste de un nivel rar intalnit in SUA din cauza recall-urilor masive din ultima perioada, analistii auto japonezi sustin ca acestea sunt absolut normale in conditiile de piata ale anului anterior. "Rezultatele robuste au in spate scaderea consistenta inregistrata acum un an pe pietele lumii. Nu e nicio surpriza.

Cifrele se regasesc in asteptarile noastre", spune Mamoru Kato, analist al Tokai Tokyo Research Centre.

Vestile bune pentru cei de la Toyota nu se regasesc insa pe toate pietele. In urma campaniei de presa la care a fost supusa marca in ultimele patru luni in SUA, vanzarile de pe aceasta piata au scazut cu 8.7%, pana la 100.027 de unitati. Japonezii au recuperat insa pe piata interna japoneza, acolo unde constructorul nipon a reusit sa vanda cu 49.9% mai mult decat in luna februarie a anului trecut. Aceste rezultate s-au datorat mai ales comportamentul excelent pe care il are Prius pe aceasta piata, modelul hibrid al celor de la Toyota fiind pe prima pozitie in clasamentul vanzarilor auto lunare in Japonia pentru a noua luna consecutiv.

via | AFP

 

Comentarii (5)

  • Toyota
    Personal nu mai pot cu Toyota. Reclama negativa tot reclama e, asa ca oficial am intrat la banuieli.

    P.S.: Deabia astept sa vad o liniuta cu 2 Toyote cu acceleratia blocata :D
    2 11
  • george
    SOLUTIA ANTIRADAR PERFECTA!
    Mi-a venit o idee nemaipomenita ca sa scap de problemele cauzate de radarele astea nedetectabile: imi iau o Toyota! Cand ma prinde Garcea cu 170 pe autostrada, ii spun ca mi s-a blocat pedala!!! Pentru a fi mai convingator, ciupesc frana cu stangul ca sa se aprinda stopurile de frana...

    Oricum, n-are nici o importanta daca e sau nu adevarat...Toata lumea stie ca e posibil sa se intample asa ceva si nu poate nimeni sa demonstreze contrariul...
    2 4
  • bancu' cu americanii
    care au interzis industria de armament in japonia ca atingeau performante prea mari se intampla in realitate.......
    .....cand au intrebat japonezii ce sa faca americanii le-a zis ca sa faca masini......ha ha ha
    2 0
  • @george
    Poate politistul te va crede,. dar ce ramane inregistrat nu poate sterge, asa ca poti sa-i spui ca te-a impins si vantul ... tot amenda aia o iei. daca apesi frana se opreste accelerarea masinii. asta am aflat-o cand eram pe masina scoala si am iesit din oras cu instructorul si am vrut sa-i dau mai mult de 70, da al dracu instructor nu si nu, a apasat frana pana a revenit masina la 70. oricum cazuri au fost putine, gen o femeie care suna la 911 ca nu stie sa conduca mi s-a parut cel mai penibil exemplu.
    0 0
  • george
    II DADEAI BLANA?
    @ NewSymbol

    Situatia ta cu instructorul e comparabila cu ceea ce s-a intamplat cu Toyotele doar prin prisma simultaneitatii unor manevre. In rest sunt cu totul alte date. Una dintre aceste date, foarte importanta dealtfel, este aceea ca atunci cand motorul e la blana, ramai foarte repede fara asistenta la franare. Ceea ce se traduce printr-o eficienta a sistemului de franare care tinde puternic spre 0 %...Lucru confirmat chiar de Toyota care recomanda clientilor sai care ar putea sa se regaseasca in astfel de situatii sa calce frana cu ambele picioare (sic!)...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru