Toyota va lansa noul Urban Cruiser in Europa in luna mai

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.04.2009
Toyota lanseaza noul Urban Cruiser pe piata europeana in Mai.

Toyota lanseaza noul Urban Cruiser pe anumite piete din Europa in luna mai. Avand o lungime de 3.93 metri, acest model este mai mic decat RAV-4, si este creat pentru persoanele care au intre 30 si 40 de ani si duc o viata activa.Dat fiind segmentul in care este incadrat modelul, acesta este unul dintre competitorii directi ai lui Kia Soul.

Toyota Urban Cruiser va fi disponibil cu doua motorizari, o unitate VVT-I de 1.3 litri si un D-4D de 1.4 litri. Propulsorul VVT-I dezvolta 100 CP si un cuplu motor de 132 Nm, pe cand diesel-ul dezvolta 89 CP si 205 Nm intre 1.800 si 2.800 rpm. Oficialii Toyota se mandresc cu emisiile reduse de CO2 ale unitatii D-4D, acestea fiind la cel mai redus nivel pentru un automobil cu tractiune integrala – 130 grame CO2/ kilometru.

Urban Cruiser este disponibil atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. Sistemul de tractiune integrala beneficiaza de tehnologia Toyota Active Torque Control, care poate varia distributia cuplului motor intre punti in proportie de 100:0, respectiv 50:50, in functie de conditiile de drum.

Potriviti oficialilor Toyota, acest model nu se vrea a fi un off-road, ci mai degraba un model care poate fi condus fara griji in conditii de aderenta scazuta. Toyota intentioneaza sa vanda peste 25.000 unitati Urban Cruiser in primul al de vanzari al modelului din Europa.

Japonezii spera ca 30% din vanzari sa fie alocate versiunii cu tractiune integrala.

Via | Toyota

Comentarii (1)

  • DANIEL
    URBAN CRUISER
    INTRE 10 SI 12 MIII EURO AR FI INTERESANTA. DACA ESTE PESTE VOR INCHIDE SI ALTE SHOWROOM-uri. asa cum au inchis pe colt la CORA (iuliu maniu) si pe Stefan cel Mare. apropo portbagajul este mai mic decat cel de la sandero - ca si capacitate masurata in litri sau cm3
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru