Toyota va lansa un sedan low-cost in China

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.09.2009
Toyota doreste sa devina un jucator important pe piata din China si a anuntat un model low-cost pe care il va lansa in curand pe acesta piata emergenta.

Japonezii de la Toyota vor introduce pe piata din China o gama low-cost speciala, pentru a vinde un volum mare de unitati. Cu toate acestea, cei de la Toyota nu doresc sa devina constructorul numarul unu de pe piata din China, ci doar unul dintre jucatorii de top din aceasta tara. Niponii considera ca liderul pietei chineze trebuie sa fie un producator indigen si ca nu doresc sa depaseasca cotele acestuia.

Aceeasi strategie a fost aplicata cu succes si pe piata din Statele Unite ale Americii, unde Toyota a castigat teren in mod rapid in ultimii ani. Oficialii Toyota au declarat in repetate randuri ca General Motors si Ford trebuie sa ramana liderii pietei din Statele Unite ale Americii.

Toyota este liderul pietei auto din Japonia, iar Volkswagen si General Motors se lupta pentru locul intai la vanzari pe piata din China. La nivelul pietei din China, oficialii Toyota considera ca producatorii chinezi vor deveni in curand mai puternici si ca vor detine prima pozitie la vanzari pe piata din tara lor.

Noul model low-cost de la Toyota ar trebuie sa aiba in China o ascensiune similara cu cea a modelului Corolla in perioada de ascensiune industriala a Japoniei.

Oficialii Toyota nu au dezvaluit informatii suplimentare despre modelul pe care il pregatesc pentru piata din China, cu exceptia faptului ca acesta va fi la fel de ieftin ca modelele chinezesti. Un singur lucru este sigur – noul low-cost de la Toyota va fi disponibil doar pe piata din China.

Via | Inautonews

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Stiti cum a fost cu moda cand au aparut pe piata pantalonii jeans.Cum a purtat unu toti s-au luat dupa el.Asa este si cu celebrul Logan, o masina low -cost ,recent idolizata in Vest.Teoria japonezilor,este ca incercarea nu are moarte.Sincer, Loganul are clientii lui fideli si daca vrei sa ii furi, trebuie sa vii cu ceva mai bun.

    Exemplu de esec este Fiat Linea.(multi ma vor injura ca este defapt un Grande Punto,bla-bla......citit pe wiki) care a vrut sa fie un concurent pt Logan si a ajuns un model obscur undeva la finele clasamentului.Ciao!
    Caracterul romanului este unic pe mapamond, deci trebuie sa fim mandrii.
    5 0
  • linea?
    sa compari loganul cu Linea este o lipsa totala de informare sau un inceput de strabism.Poate in cel mai fericit caz Albea sa fie luata ca etalon sinonim.
    Pentru a nu fi off-topic consider ca Toyota va lua partea leului daca isi indeplineste dezideratul ales. Nu e nimic rau in a fi nr .1 !!!
    1 2
  • fdsfasdas
    adfasdasda
    ba numai vorbiti daca aveti vw....voi n-aveti voie....valabil pentru maurobv
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru