Toyota va oferi versiuni hibride pentru toate modelele sale

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.08.2010
Cel mai mare constructor mondial intenţionează să lanseze până în 2020 versiuni hibride pentru fiecare model existent în gamă. În plus, Prius va deveni un brand dedicat hibridelor premium.

Esential

134 de cai putere dezvoltă ansamblul hibrid dezvoltat de Toyota.

Toyota are de gând să îşi respecte blazonul obţinut pe segmentul hibrid şi promite o avalanşă de noi modele ecologice în viitorul apropiat. Mai exact, japonezii intenţionează să lanseze până în 2020 o versiune hibridă pentru fiecare model de pe piaţa mondială.

Toyota a investit sute de milioane de dolari în dezvoltarea tehnologiei sale hibride, ceea ce înseamnă că pentru a deveni profitabil, sistemul trebuie să îşi găsească aplicabilitate pe o gamă largă de modele din gama japonezilor.

Gerard Killman, directorul departamentului de dezvoltare a motoarelor, a declarat că "actuala tehnologie hibridă poate fi adaptată uşor. Există o oarecare flexibilitate a sistemului, care permite acest lucru. Nu are rost să dezvoltăm un alt sistem hibrid, când putem să-i oferim actualului caracteristici îmbunătăţite", a concluzionat Killman.

În prezent, japonezii folosesc un motor de 1.8 litri şi 98 de cai putere, asistat de o unitate electrică de 80 de cai putere, ansamblul reuşind să ofere o putere combinată de 134 cai.

Deşi a fost creat pentru a oferi consum şi emisii reduse, trenul de propulsie ar putea primi în viitor o serie de modificări pentru a deveni mai sportiv. Un exemplu concret este actualul Lexus CT200h, care beneficiază de un sistem orientat mai mult către un comportament sportiv.

În prezent, grupul Toyota dispune deja de cinci versiuni hibride ale modelelor de serie şi de două modele ecologice de sine stătătoare. Situaţia va evolua în viitor, dacă Toyota va introduce o versiune hibridă pentru fiecare produs în parte.

Constructorul nipon intenţionează să dea naştere şi unei game separate pentru Prius, care să includă derivate hibride premium.

via | motortrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru