Toyota va scadea preturile modelelor sale hibride

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 16.01.2010
Un inginer Toyota a anuntat ca preturile masinilor hibride de tip plug-in sa scada la un nivel accesibil, astfel incat popularitatea acestui tip de automobil sa cresca.

Yoshikazu Tanaka, unul dintre inginerii sefi ai celor de la Toyota, are planuri mari pentru viitoarea generatie de automobile hibride plug-in. "Vreau sa fac automobilul accesibil, stabilind un pret pe care sa-l poata plati si marea masa a consumatorilor", spune inginerul. In opinia lui, hibridele nu vor fi cautate daca pretul lor va fi mai mare de 30.000 de euro. 

Toyota a lansat in 2009 a treia generatie a modelului hibrid de tip plug-in Prius. Producatorul japonez si-a propus in 2009 sa vanda 10.000 de unitati lunar pe piata locala si in jur de 300.000-400.000 de automobile din gama Prius (generatia a doua si a treia) in toata lumea. Reszultatele modelului japonez s-au ridicat la inaltimea asteptarilor clientilor, Prius ajungand sa fie cea mai vanduta masina din Japonia anul trecut, cu 208.876 de unitati livrate clientilor.

Tanaka spune ca viitorul hibrid plug-in isi va surprinde cumparatorii. Bateriile nichel-metal hibrid existente pe actualul Prius ofera automobilului o autonomie de 2-3 km folosind doar motorul electric, in timp ce bateriile litiu-ion care vor fi folosite in viitor pentru hibridele plug-in vor oferi o autonomie de pana la 23 km la o singura incarcare.

Toyota sustine ca automobilele hibride vor domina piata masinilor ecologice mai mult de 10 ani, iar japonezii planuiesc sa-si extinda gama de hibride.

via | just-auto.com (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru