Toyota va schimba 40% din conducere

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.05.2009
Toyota a decis sa faca schimbari drastice in organizarea companiei, in speranta ca vor readuce marca japoneza inspre profit. Pe langa schimbarea a aproape jumatate din personalul de conducere, marca japoneza isi va micsora productia cu 30%.

Desi Toyota este cel mai mare producator de automobile din lume, compania japoneza s-ar putea sa nu pastreze acest titlu pentru mult timp. Akio Toyoda, nepotul fondatorului Toyota, va deveni noul director al companiei japoneze incepand cu luna viitoare. Alaturi de noul director, Toyota va schimba 40% din conducere, dupa care va stabili o noua strategie pentru operatiunile din Statele Unite ale Americii si din intreaga lume.

Schimbarile din cadrul companiei Toyota au aparut pe fondul inregistrarii primei pierderi operationale din ultimii 71 de ani, precum si cele mai scazute cote de productie din ultimii sapte ani. De aceea, Toyota isi va micsora productia cu 30% si va aplica o serie de masuri pentru miscorarea costurilor. Toyota trebuie sa recupereze un deficit de 8 miliarde de dolari.

Pe langa oprirea productiei, Toyota va concedia angajatii care nu sunt necesari si va amana lansarea anumitor modele. Japonezii au luat aceste decizii in speranta ca vor putea sa incheie anul financiar 2009 pe profit, sau macar fara pierderi. Daca Toyota isi va miscora productia si Volkswagen va produce la cotele anuntate initial, producatorul din Wolfsburg ar putea deveni cel mai mare fabricant de automobile din lume.

Via | MotorAuthority

Comentarii (7)

  • Ciudat, in vreme de criza ajunge si un producator european pe primul loc (ma rog e si singurul din UE care poate), dar cine stie poate va ramane acolo...
    2 0
  • Bethurbazal
    Opinie
    Eu unul ma indoiesc de faptul ca VW va putea ramane lider mondial dupa ce va ajunge in varf. Sunt convins ca Toyota isi va reveni in cativa ani. Nu vor mai risca atat de mult pe America si vor avea doar de castigat.
    0 0
  • Robert
    Grupul VW este cel mai puternic concurent pentru Toyota
    Volkswagen este pe val, fiind in momentul de fata cel mai puternic grup auto din punct de vedere financiar . Azi, presedintele VW (Ferdinand Piech) a adaugat ca isi mai doreste in concernul VW inca 3 marci,alaturi de cele 10 . Prima marca este MAN, in care VW detine 29,99 % din actiuni. Potrivit organizarii MAN AG, cine detine 30 % din grup trebuie sa faca o oferta pentru restul de 70 % . Potrivit analistilor financiari de la bursa din Frankfurt, VW a oferit azi 60 euro/actiune fata de 44.63 euro cat valora o actiune MAN, joi 14.05.2009 . A doua marca pe care Ferdinand Piech a pus ochii este Ducati, presedintele VW exprimandu-si in aceasta saptamana admiratia pentru constructorul italian de motociclete sport . Nu se stie deocamdata cine este cel de-al treilea constructor de care este interesat Ferdinand Piech, dar analistii auto sunt de parere ca ar fi Volvo . In maxim o luna se va cunoaste noul proprietar al marcii suedeze, Ford (proprietarul Volvo din 1999) fiind in discutii avansate in acest sens .
    4 0
  • Care sunt cele 10?
    @Robert! Poti sa precizezi cele 10 marci care sunt in acest moment in concernul VW?
    Mersi
    0 0
  • Robert
    Marcile grupului VW
    Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Scania, Volkswagen Vehicule Comerciale( este considerata o marca in sine) . A zecea marca este Porsche cand fuziunea dintre Volkswagen si Porsche se va finaliza .
    2 0
  • @Robert
    Te inteleg ca esti fan VW, dar nu esti bine informat si cam confunzi lucrurile. Porsche n-are cum sa devina a 10-a marca a grupului VW AG deoarece VW este detinut in proportie de 50% de Porsche SE. De fapt Porsche a salvat VW de la preluare de catre alte companii acum vreo 4 ani, iar Germania a fost la un pas de sanctiune din partea UE pt aceasta tranzactie.
    0 0
  • @ Robert
    Ca sa nu uitam ca ceea ce incearca sa faca VW cu cele 10 marci in portofoliu, Toyota a reusit doar cu 3 : Toyota, Lexus si Scion.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru