Toyota Yaris vine cu sigla Daihatsu la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.02.2011
Daihatsu va lansa la Geneva modelul Charade, o reinterpretarea mai accesibilă ca preţ a actualului Toyota Yaris. Daihatsu speră astfel să mai câştige clienţi europeni.

Marca japoneză Daihatsu ar putea pregăti la rândul său o supriză pentru Geneva. Deşi nu este atât de popular pe Bătrânul Continent, brandul din Ţara Soarelui Răsare îşi propune să câştige măcar o mică parte din publicul european. Pentru asta, Daihatsu se va folosi de succesul Toyota şi va propune o versiune proprie a actualului Yaris.

Modelul de segment B se va numi Daihatsu Charade şi va copia fiecare detaliu al japonezei populare. Doar numele şi logo-ul vor fi diferite. Daihatsu speră astfel să atragă publicul care s-ar fi îndreptat în mod normal spre Toyota, dar nu dispune de finanţe suficiente.

Gama va fi ceva mai simplă decât cea a constructorului număr unu mondial, Daihatsu urmând să ofere doar varianta cu cinci uşi şi motorizare pe benzină de 1.3 litri. Această configuraţie va avea un preţ mai bun decât cea a unui Yaris similar.

Speculaţiile, lansate de revista germană Autobild, vor fi confirmate sau infirmate săptămâna viitoare, odată cu deschiderea ediţiei cu numărul 81 a Salonului Auto de la Geneva.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Parerea mea: pt. piata din Europa ar trebui sa-si schimbe numele in primul rand.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru