Tuning de 360 de cai pentru Opel Astra

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 26.02.2011
Casa de tuning germană EDS a prezentat publicului un pachet de caroserie şi un kit aerodinamic pentru Opel Astra. Mulţumită inginerilor nemţi, modelul din Russelsheim produce 360 de cai.

Esential

360 CP dezvoltă creaţia germanilor de la EDS Motorsport

În aşteptarea versiunii OPC a lui Opel Astra, casa de tuning germană EDS a pregătit un pachet aerodinamic şi un kit de performanţă pentru hatchback-ul din Russelsheim. La exterior, tunerii au prelungit spoiler-ul faţă şi spate, au montat un set nou de praguri laterale, iar deflectorul de aer restilizat ascunde acum o evacuare cu patru ţevi de eşapament.

Pentru ca ecuaţia să fie completă, tuning-ul vizual se încheie cu un set de jante Schmidt Revolution de 20 de inch, încălţate cu pneuri Pirelli P Zero. Sub capota lui Opel Astra regăsim propulsorul pe benzină de 1.6 litri supraalimentat care în mod normal produce 180 de cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 230 Nm.

Inginerii casei de tuning germane au montat o turbină Garret GT28, au înlocuit intercooler-ul şi au adăugat injectoare mai mari. De asemenea, aceştia au recalibrat unitatea ECU şi au înlocuit sistemul de evacuare cu unul sport. Mulţumită acestor schimbări, hatchback-ul german produce 360 de cai şi dezvoltă un cuplu motor de 480 Nm.

Via | Carscoop

Comentarii (4)

  • @Tuning nebun
    Eu sunt adeptul solutiilor tubo pe benzina, si mai ales pt tuningul acestora.Dar in cazul de fata mi se pare cam exagerat sa tragi de un 1.6 in halul ala, pana la 360 cp?
    Sincer am mari dubii in privinta fiabilitatii.Chiar daca s-a inlocuit intercoolerul, turbina, injectoare , evacuare... parca este prea mult., mult prea mult.
    In rest , super faina directia opel atat cu astra cat si cu Insignia.
    4 1
  • prea mult dintrun motor 1.6. Deja si cei 180 din Fabrica sunt prea mult pentru el..
    0 0
  • Jumatate din articol e o minciuna. o sa va spun eu exact cum sta treaba : tot ce inseamna kit estetic exterior (buza fata aplicata pe bara originala, praguri laterale, difuzor spate, grila fata si prelungire eleron spate) este complet de la irmscher cu exceptia jantelor iar eu nu vad nici o evacuare cu 4 tevi. in rest ce are legatura cu modificarile la motor sunt corecte.
    0 0
  • GTS-MAN
    Foarte jmecher.sunt curios ce timp 0-100 o avea.stie cineva? si viteza maxima de altfel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru