Turcia taie TVA-ul pentru masini!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.03.2009
Una dintre masurile de criza anuntate de Turcia in urmatoarea perioada este renuntarea la TVA pentru masini, case si imbracaminte.

Guvernul din Turcia va lua in urmatoarea perioada o serie de masuri interesante care au scopul de a scoate economia din aceasta tara din colapsul in care a intrat odata cu declansarea crizei economice.

Una dintre cele mai interesante astfel de masuri este eliminarea TVA-ului pentru cateva luni la bunuri de consum cum sunt cele provenite din industria auto, a constructiilor sau cea textila. Taxa pe Valoare Adaugatava fi eliminata insa exclusiv pentru persoanele fizice, ea ramanand in picioare pentru firme si persoane juridice.

Conform Reuters, pachetul de legi care vor reglementa noile masuri va fi finalizat in urmatoarele saptamani.

via | Reuters (inreg.)

Taguri: TVA, Turcia, criza, masuri

Comentarii (3)

  • ...ea ramanand in....
    ...coada de peste. Solutie buna, ca o frectie la picior de lemn. Da' uita baietii ca (virgula) criza e una globala si nu una specifica pietei turce.
    0 0
  • X
    ...ramanand in ( in espisodul urmator vom afla continuarea frazei)
    Probabil asa se obisnuieste prin zona lui Mester, sa lase "treaba neterminata" , in acest caz articolul neterminat! :) Sau poate sunt caractere albe, baieti aduceti microscopul....
    0 0
  • In Turcia
    In Turcia nu se pot importa bunuri second hand. E caz penal.
    Oamenii aia chiar isi protejeaza tara. Din cauza asta sunt acolo atatea fabrici pentru ca ele deservesc in prmul rand piata turca si apoi exporta.

    De acolo vin o multime de Fiaturi, Forduri, Renaulturi si Honda si in Romania.

    Aia nu sunt prosti si stiu sa stimuleze continuarea consumului. Pe de alta parte ma intreb cum vor mai face incasari la bugetul de stat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru