UE: Unul din cinci producatori auto, in pericol de faliment

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Gunter Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene, a tras un nou semnal de alarma privind situatia din industria auto.

Gunter Verheugen (foto), vicepresedintele Comisiei Europene si comisarul european pentru Industrie, a declarat ca una din cinci companii auto se gasesc in pericolul de a da faliment in acest an.

Inaltul oficial european a sustinut o conferinta de presa la Paris in care a declarat: „Avem nevoie de o industrie auto puternica, independenta si competitiva in Uniunea Europena”. Referindu-se la ajutorul financiar oferit de guvernul francez industriei auto, in schimbul actiunilor, comisarul european sustine ca el a avertizat asupra pericolului privatizarii profitului in vremuri bune si socializarii pierderilor in vremuri rele.

Verheugen a mai spus ca spera ca se vor face restructurari si consolidari si ca se va renunta la facilitatile de productie marite artificial. „Pe termen lung, tendinta este ca productia de modele mici sa migreze din Europa de Vest catre Est. Producatorii de modele mici si medii vor fi cei mai afectati, dar exista destul capital pentru unii ca sa supravietuiasca crizei”, a mai spus Verheugen.

De asemenea, oficialul european a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste situatia din SUA.

Gunter Verheugen sustine ca Europa trebuie monitorizeze foarte atent ce va face noul presedinte american, Barack Obama, cu industria auto, pentru a nu se trezi dezavantajata in termenii competitiei de piata.

Via | Just-Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru