Un BMW 328 unicat din 1937 va fi scos la licitatie

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 28.02.2010
RM Auctions scoate la licitatie un model 328 de la BMW, produs special in 1937 pentru cursa Mille Miglia din Italia.

Esential

160 km/h era viteza maxima a lui BMW 328 din 1940.

BMW 328 este un roadster produs doar vreme de cinci ani inainte de Al doilea Razboi Mondial, in aproape 500 de exemplare. Acesta avea sasiu tubular, suspensie fata independenta si un motor de 2 litri si 80 CP. Cu o masa totala de doar 830 kg, BMW 328 putea atinge 160 km/h, performanta remarcabila pentru perioada respectiva.

Exemplarul scos la lictitatie de catre RM Auctions este singurul construit special pentru cursa Mille Miglia din 1940. Designerul Wilhelm Maythofer a creea o caroserie mai aerodinamica, sudata de sasiul tubular, pentru a imbunatati performantele automobilului. Astfel, motorul si transmisia puteau fi montate mai jos, pentru coborarea centrului de greutate si pentru o manevarabilitate mai buna.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, exemplarul care a participat la cursa Mille Miglia a fost confiscat de armata rusa si a ajuns in Europa de Est, desi a fost si in grija BMW mai multi ani. Actualul proprietar il va vinde la licitatia organizata de RM Auctions pe 1 Mai la Monaco.

Via | autoblog.com

Comentarii (8)

  • superb
    superb modelul.Arata extraordinar.

    Asta e pentru toti cei care zic ca in anii '30-'40 bmw facea periute de dinti si suruburi sau ca nici macar nu existau cand alti contructori doborau recorduri.Deci, uitati-va bine la poza, educati-va si nu mai spuneti prostii.De fapt ce ma mir? lumea nu stie ce e Mille Miglia dapoi bmw in 1937.
    10 6
  • de ce?
    De ce voi astia cu BMW si cei cu Audi va autoflagelati in halul asta? De ce aveti impresia ca toata lumea este impotriva voastra?
    Saracele masini nu au nici o vina ca sunt conduse de voi. Citesc comentariile si stau de mult pe forumul asta si nu am auzit nicaieri ce afirmi cu ca ti s-a spus.
    P.S. 40 a fost singurul an in care a castigat BMW cursa.
    8 7
  • pisoias
    aproape toata lumea este impotriva BMW , desi sunt niste masini superbe ( elegante ,sportive,luxoase.....)
    11 1
  • Anti BMW
    BMW
    O sa-l cumpere Tzenu, mowgli sau alexcainele!
    Liciteaza intre ei!
    1 9
  • pt anti bmw
    las cumpara eu.........si nu mi de bani!!!!!!!
    da mi frica de transportu peste ocean(daca e cazu)ca carcotasi deabea asteapta.............parca numa anu trecut sa scufundat un feribot cu cateva sute de bmw-uri in ocean............
    hai ca glumesc cu cumparatu exemplrului fiindca nu am bani ........
    altfel deja era la mine in garaj.............
    9 0
  • Anti BMW
    @ tzenu_bmw
    Ce o fi cu el de tine la glumitza?
    Suspect!
    1 1
  • @tzenu
    Stai tati in banca ta si nu-ti mai da cu parerea... ca mai vinde maica-ta flori sapte vieti ca sa apuci sa-ti cumperi si tu o masina . Pana atunci ai sa circuli tot in cazatura aia de pisicuta din 95. Si incearca sa mai vinzi doua telefoane ca sa ai si tu bani sa te duci la o centurista ca altceva nu esti in stare ...Si daca ai de mers mai mult, ia trenu ala nene , ca sa nu-ti ramana cascarabeta in drum... Nu de alta dar tot atatea clase are tzenu ca si trenu !
    0 4
  • mai mihai
    Ma uimeste cu ce precizie il descri pe tzenul, de aici trag urmatoarea concluzie ;esti frate cu el sau ce ai descris e propria viata
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru