Un fond arab de investitii a achizitionat 10% din actiunile Daimler

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.03.2009
Daimler si-a marit capitalul de actiuni cu 10 procente pentru a permite unui fond arab de investitii sa devina un investitor major in cadrul acestei companii.

Un fond de investitii arab a achizitionat actiuni Daimler in valoare de 1.95 miliarde de euro. Pentru a permite aceasta achizitie, Daimler si-a marit capitalul de actiuni cu 10 procente. Daimler a vandut astfel 96.4 milioane de actiuni la pretul de 20.27 euro unitatea. Noul actionar Daimler este Aabar Investments, companie finantata de catre Abu Dhabi International Petroleum Investment Company.

In urma acestei achizitii, actiunile Mercedes-Benz au crescut cu 8% la bursa din Frankfurt. Dieter Zetsche, directorul Daimler, a declarat ca va continua sa investeasca in tehnologii noi. Daimler planuieste sa cheltuieasca circa sase miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare in decursul acestui an, desi a fost fortata sa renunte la 54.000 angajati si sa inchida doua fabrici din America de Nord.

Via | Reuters(inreg)

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    Incet Incet :))
    Inca un pic si arabii o sa detina toata industria auto + 50% din companiile lumii. Cand o sa se termine petrolul, o sa stea cu maine la spate si fraierii astia, companiile mari care nu stiu cum sa mai scape de lucrurile care nu functioneaza, o sa lucreze pentru ei. Si uite asa capitalismul o sa ajute "necredinciosii" :)))

    Sa vezi atunci comedie, Europa o sa fie sclava musulmanilor LOOOOOOL :)))

    Razboiul al III-lea Mondial cineva? :)))
    0 0
  • Victor
    Ban la ban si paduche la paduche....
    Capitalul nu tine cont de religie,rasa etc . Unde exista oportunitati acolo se duce . Arabii investesc pe termen lung,fiind constienti ca rezervele de petrol nu vor dura o vesnicie . Analizati toate firmele importante din lume si ve-ti vedea prezenta capitalului arab . Cel mai mare actionar al concernului japonez Sony este un seic arab. Referitor la Daimler,concernul german are o indelungata traditie de a avea in structura actionariatului sau, institutii din orientul mijlociu .Statul Kuweit (in prezent al doilea actionar al lui Daimler cu 6.9%) este alaturi de Daimler din 1974. Pachetul detinut de fondul din Abu Dhabi este de 9.1%,facand din Abu Dhabi cel mai mare actionar al concernului Daimler AG.
    0 0
  • marius
    varza
    a achiztionat 9.1% nu 10% - 0.9 ala e o diferenta mare !
    0 0
  • pt NeoGalaxy
    sunt de aceeasi parere cu tine astept sa vad cand se termina petrolul sa vedem ce fac arabii asatia:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru