Un Great Wall Hover fiecarui "aur" romanesc la Beijing

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.08.2008
Constructorul chinez Great Wall a anuntat ca fiecare roman care ia "aur" la Beijing va castiga automat un SUV Hover.

Great Wall a anuntat ca delegatia Romaniei prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing, la fel ca si cea a Croatiei, beneficiaza pe tot parcursul Olimpiadei de cateva modele ale marcii chinezesti, acestea asigurand transportul sportivilor si al delegatiilor oficiale prin Satul Olimpic si prin imprejurimi. Daca croatii au la dispozitie 8 masini (4 exemplare Hover, 3 Cowry/Ka Yu si un Peri), romanii se bucura de aportul a doar patru masini, toate reprezentate de SUV-ul Hover.

Foarte interesant este faptul ca Great Wall a anuntat faptul ca fiecare sporiv roman medaliat cu aur la Beijing va avea ocazia sa viziteze uzina constructorului chinez, la finalul acesteia urmand sa isi aleaga un Hover in posesia caruia va intra ulterior. Deocamdata, singura medaliata cu aur este judoka Alina Dumitru (foto), insa Great Wall ar putea avea o problema in conditiile in care echipajul de 8+1 canotaj feminin al Romaniei este favorit cert la titlul olimpic. Sa nu mai vorbim de echipa de handbal feminin, ale carei evolutii de pana acum o recomanda ca una dintre favoritele la aurul de la Beijing.

Logica alegerii Romaniei si Croatiei este aceea ca, in fara de Italia, cele doua tari sunt singurele din Europa in care marca chinezeasca este prezenta pe piata. Din pacate pentru chinezi, ultimele vesti dinspre Batranul Continent nu sunt insa atat de bune, in conditiile in care modelul Peri a fost expulzat din Europa de catre Curtea din Torino in urma acuzelor de plagiat pe care i le-a adus Fiat.

Taguri: Great Wall

Comentarii (17)

  • play - back auto !!!
    Asta e sabotaj la adresa lotului Olimpic ! -:)
    Chinezii vor sa-i elimine cu orice pret ! -:)
    Eu as intreba daca masinile sunt reale sau sunt de carton asa cum la inaugurare au folosit laser care sa semene a artificii ...
    0 0
  • Atentie la neatentie!
    Asta e atentat la viatsa celor mai buni olimpici romani. Teme-te de chinezi chiar cand iti fac daruri.
    0 0
  • Daniel
    Atunci...
    Masinile sunt foarte bune! sunt facute sub licenta! am vazut multe si in Italia si chiar si SUV! ce este rau ca cineva s-a gindit la acesti oameni care nu sunt fotbalisti mediocri din aceia care ne sunt prezentati de toate revistele si posturile TV, care nu au facut mare lucru. Foarte bine ca organizatorii chinezi s-au gindit la romani! de ce nu s-a ginditi Dacia din Pitesti la ei!
    0 0
  • jorjel
    in poza nu sunt Hover, nu?
    Parca in poza sunt Cowry, sau ce naiba sunt ...?
    0 0
  • eu am un hover cuv
    eu am un hover cuv...am dat pe el 18.000 de euro dar nu imi pare rau pt nici un cent, pt 60-70% din el e Mitsubishi...nici asta nu va garanteaza calitate? La banii astia are dotari care le regasesti la alte suv-uri la preturi de peste 25,000...asa ca...
    0 0
  • dragoscst
    Prosti ... da multi - romaniiii
    PTR. eu am un hover cuv
    de rick (14.08.2008, 16:28
    S-o stapanesti sanatos, lasa fraierii sa "latre" !
    0 0
  • paul s
    hai sa "ne radem"!
    Acum 30-40 de ani, americanii si europenii radeau de masinile japoneze nefiabile.
    Acum 15-20 de ani, americanii si europenii radeau de masinile coreene nefiabile. De proaste ce sunt, coreenii dau acum 7 ani garantie, cu 5 mai mult decat Renault sau VW.
    A venit acum momentul sa "ne radem" de chinezi!
    Peste 20 de ani, cand veti avea 34 de ani, sa va amintiti de cum ati ras de masinile chinezesti in anul 2008.
    Pana atunci, luati orice aparat din jurul vostru, intoarceti-l cu fundul in sus, si cititi ce scrie acolo.
    In ceea ce priveste cadourile pentru medaliati: Acum 8 ani, cand va pregateati coplesiti de emotie pentru a pasi in clasa intai, a avut loc la mii si si mii de kilometri distanta, peste mari si tari, Olimpiada de la Sydney. Romcar a oferit cate un Mondeo tip vechi pentru fiecare medalie de aur obtinuta la un sport individual si cate un Ka pentru fiecare medalie de aur obtinuta la un sport de echipa. Erau "editie speciala" bleumarin cu capota bej, cu numele sportivului trecut pe masina. A fost un gest extraordinar, unele masini le vad si in prezent in trafic. Acum, chiar m-am mirat ca nu s-a implicat nici un importator. Pacat!
    Felicitari chinezilor!

    Multa intelepciune va doresc!
    0 0
  • dragoscst
    BRAVO DOMNULE !
    PTR. hai sa "ne radem"!
    de paul s (14.08.2008, 16:49) Un comentariu extrem de pertinent !!!
    Sincer "bravo".
    0 0
  • hover
    Se pare ca de acum se face o tragedie internationala cu privire la masinile chinezesti.Chinezii au o multime de replici dupa masinile europene ,e adevarat si ca sunt celebre in nivelul scazut al sigurantei(nu le trebe sunt destui)dar sunt masini chinezesti care intrec cu mult masinile europene ca si dotari si poate si siguranta (la design nu ma pronunt)si sa nu uit si pretul.
    Sa recunoastem ca Hover nu e o masina rea totusi are 4 stele Euro si defapt e un Mitsubishi Pajero in proportie de 70% atentie nu e copiata dupa Pajero,este facuta cu Mitsubitshi.
    Dar de SangYong ce mai ziceti si e masina Coreana parerea mea e ca e urata cu spume si ca dotari lasa de dorit atat ca are motorizare Mercedes si pret destul de piperat.
    Si daca preturile masinilor chinezesti sunt cele adevarate si cam pe aici ar trebui sa platim pentru o masina fie chinezeasca fie europeana?
    Ve-ti vedea ca in 5-10 ani ve-ti ravni dupa o masina chinezeasca.(parerea mea)
    0 0
  • hover
    Si SangYong e produsa tot de o firma chinezeasca,numai ca e fabricata in Koreea.
    0 0
  • Pana la urma masinile fac acelasi lucru doar ca la un alt pret
    si cielo e opel kadet care ulterior s-a numit astra, tehnologie GM. s-a fabricat in korea si in europa, sunt mai multe cielo din '95 in trafic decat alte marci ca VW sau opel. liniile de asamblare sunt mult mai bine dotate si controalele de calitate sunt stricte. Pana la urma masinile fac acelasi lucru doar ca la un alt pret.
    0 0
  • PENTRU PAUL S
    Ar fi cazul sa nu credeti tot ce auziti,legat de garantie domnilor!
    Iar faptul ca unii dau 7 ani garantie nu inseamna ca se si aplica! Chinezii muncesc....bravo lor,coreenii la fel...Dar urcati-va intr-un mult laudat H.Tucson care are 50.000km, si observati cum scartie toate pe el.Din ce cauza ? Va las sa ghiciti... Ceea ce vroiam sa spun este faptul ca nu este chiar asa simplu sa faci o masina de calitate, deci cei care vorbesc la superlativ despre ele, nu prea sunt informati !
    Toate cele bune!
    0 0
  • @ Calin
    Asa e Caline ! Dupa logica unor Kia este peste Audi doar pentru ca ofera mai multi ani garantie ... Multi nu-si dau seama ca asta nu-i decat o stratagema pentru a le lua clientilor banii pe revizii scumpe timp de 7 ani. Nu stiu cum e acum,dar cand s-a lansat nebunia asta cu 7 ani garantie, aceasta garantie se pierdea la vanzare ... Si pana la urma cine tine masina 7 ani? In schimb noi romanii suntem extrem de incantati de orice consideram "pleasca". Exemple: Caritas, FNI etc., etc., etc.
    0 0
  • AndreiRN
    Garantia
    Oferi garantie produsului tau atunci cand sti ca va rezista atata. Un Audi de 10 - 15 ani a cam ajuns la reciclat deja dar un Hyundai/Kia inca mai circula.
    Peste ocean se ofera 10 ani garantie si Chrisler chiar pe viata.
    0 0
  • gigibidon
    x
    daca nu ai vazut u audi mai vechi nu inseamna ca au ajuns la reciclat.Normal ca ai a vezi mai rar un audi ca o kia/hyundai.Audi produce cateva sute de mii iar kia/hyundai in jur de 4mil.Nici nu cred ca acum 10-15 ani se vindeau asa multe masini audi in sua,normal ca mai vechi nu aveai unde sa vezi.Apropo AndreiRN chiar nu vezi pe ce lume traiesti?Compari o masina facuta pt clasa muncitoare cu una de segment premium?Si garantia la o masina e mai mult o chestie de marketing decat ceva util.In marea parte a cazurilor se strica doar ceva marunt,si consumabilele le schimbi pe toata durata de viata a masinii,in rest nu ai sa vezi stiu eu ce la o masina sa se strice ceva de genu sa se blocheze pistoanele,sau se strice cutia de viteze,etc.Si in cazul asta ar gasi o scuza sa nu ti le faca in garantie,ba ca nu au fost segmentate pistoanele la timp,ba nush ce garnitura a picat si s-a scurs uleiul si s-au uzat arborii prematur in cutie,plm...Cam la toate masinile se strica cam acelasi lucruri:amortizoarele,placutele de frana,ambreajul si chestii de genu adica consumabile
    0 0
  • stiti la ce isi buni romanii la nimic, scuze la comentat. chinezii macar fac ceva si in plus toata lumea ii stie, dak intrebi p cineva din alta tara nici nu a auzit de tara asta sau eventual pt partile rele.china are o istorie si o traditie mai veke si mai vasta asa k nush ce tot comentati in loc sa faceti ceva
    0 0
  • fulgerica
    la comentarii sintem buni, dar la fapte?...
    ca orice discutie care implica produse chinezesti ajungem sa tipam ca sint proaste cele chinezesti doar pt ca facem o coparatie gresita: produse ieftine chinazesti cu produse scumpe occidentale. sa comparam produse din aceiasi categorie sa vedem daca ne iese la fel rezultatul.de ce comparam ce fac altii cu ce fac altii de ce nu ompram cu ce facem noi? pt ca nu facem nici cit aia...chinezii au trenuri care merg cu peste 300km/h la noi merg cu peste 60km/h daca luam intercity noi vem unul pe zi pe aceiasi ruta ei au 40 asta e... dar la commentarii nu cred ca ne intrec chiar daca sint asa multi...si eu am tot masina nemteasca si sint f multumit de ea dar asta nu ma face sa spun de alea chinezesti ca sint proaste daca si a mea ar fi costat cit una din aia ar fi fost de aceiasi calitate. si am fost foarte voalat in ce am zis....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru