Un nou model Citroen va fi fabricat in Slovacia

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 11.06.2008
Pe linia de productie din Slovacia va fi asamblat din primavara noul minivan Citroen alaturi de Peugeot 207.

Esential

100 milione de euro este investitia Grupului PSA la uzina din Slovacia pentru pregatirea liniei de asamblare a noului minivan Citroen.
200.000 unitati este productie vizata pentru acest an al uzinei PSA din Trnava, Slovacia.

PSA investeste momentan 100 milioane euro in uzina Grupului din Trnava (Slovacia) pentru a pregati productia unui nou model care va acoperi segmentul minivanurilor. Noul model va fi lansat in primavara, initial sub marca Citroen si va fi un concurent pentru Opel Meriva si Renault Modus. Modelul este bazat pe platforma lui Peugoet 207 dar va avea un design complet diferit si va fi constuit pe aceeasi linie de productie alaturi de hatchback-ul francez.

Uzina francezilor din Slovacia se situeaza la 50 km nord de Bratislava si, de la inaugurarea de acum doi ani, Peugeot 207 este singurul model produs. Noul minivan Citroen va fi al doilea model care se va asambla la Trnava, fiind si singura uzina PSA unde se va produce, in comparatie cu Peugeot 207 care se mai asambleaza si in Poissy, Franta si in Madrid, Spania. Pentru productia noului minivan Citroen vor fi utilizate mai multe surse locale pentru fabricarea componentelor spre deosebire de 207, pentru care majoritatea componentelor sunt furnizate din diferite parti ale Europei.

“Ne pregatim pentru introducerea celui de-al treilea schimb, dar nu exista nicio data exacta pentru cand va fi introdus”, a declarat Peter Svec, purtator de cuvant PSA Trnava.

Facilitatea PSA din Slovacia opereaza momentan in doua schimburi, avand o capacitate de productie de 200.000 unitati anual. Pe linia de productie din Trnava ies zilnic 845 de unitati Peugeot 207 care, in mare parte, sunt exportate in Germania.

PSA a inceput construirea uzinei in 2003, cand siturile din vestul Europei operau la capacitate maxima. In planurile initiale ale constructorilor francezi, uzina Trnava trebuia sa aiba o capacitate de 300.000 de unitati anual si un parc adiacent de 50 de hectare. In 2006, PSA a anuntat ca ia in calcul construirea unei linii de productie secundare la uzina din Slovacia in care urmau sa fie investiti 350 milioane euro. Anul trecut eu fost asamblate 177.586 de automobile, fiind primul an complet de productie. PSA a anuntat ca anul acesta se asteapta ca productie uzinei sa depaseasca 200.000 de unitati.

Via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru