Una din cele mai scumpe chei auto este un ceas de mana

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.02.2010
Aston Martin ofera clientilor sai posibilitatea de a comanda in locul unei chei conventionale un ceas Jaeger LeCoultre. Elvetienii si britanicii au reusit sa creeze astfel un ceas care are si functie de cheie auto.

Aston Martin s-a gandit sa dea o nota artistica celui mai nou model al sau si a reusit. Noul sedan Rapide ofera viitorilor sai clienti un optional pe cat de scump, pe atat de exclusivist. Este vorba despre un ceas, semnat de specialistii de la Jaeger LeCoultre, care functioneaza pe post de cheie pentru supercarul britanic. Optionalul din filmele cu James Bond costa aproximativ 25.000 de euro.

Noul Rapide Transponder, asa cum a fost el numit de creatorii sai, este un ceas de precizie, care poate deschide usile noului Rapide, actionand ca o simpla cheie electronica. Ceasornicarii elvetieni au depus o munca impresionanta pentru a putea introduce mecanismul unei banale chei sub carcasa unei ceas exclusivist. Mai intai s-a incercat o subdimensionare a transmitatorului si mai apoi, vreme de 18 luni, s-a lucrat la mecanismul ceasului, care nu trebuia sa fie afectat de campul electric al cheii.

Posesorul cheii exclusiviste poate apasa pe o zona cuprinsa intre orele opt si noua pentru a deschide masina si in zona trei si patru pentru reversul medaliei.

Nu este nevoie de butoane pentru ca ecranul ceasului este sensibil la atingere.

via | yahoo

Comentarii (4)

  • .marius.
    Ceasul-cheie
    Geniala idee...Cu siguranta ii da un plus de exclusivitate fata de Porsche Panamera.
    12 1
  • Cristian
    Nu este tocmai o noutate avand in vedere faptul ca parteneriatul dintre Aston Martin si Jaeger LeCoultre a inceput prin 2007 cand posesorii de DBS puteau achizitiona "cheia" AMVOX2 in schimbul a 25.000 €.
    8 0
  • Cristian
    2006... Scapat degetul pe tastaura.
    7 0
  • AMVOX3 GMT
    De asta ce sa mai vorbim aparut in 2008 placat cu aur de 18k undeva la 75000E.Automarket net-ul e plin de informatii sau vreti sa ne verificati ,sa vedeti cat de informati suntem noi.hai spuneti era de fapt un test
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru