Underground Racing va realiza un Ferrari 458 Italia twin-turbo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.01.2011
Ferrari 458 Italia va primi un kit twin-turbo din partea americanilor de la Underground Racing. Ulterior, aceştia vor realiza un pachet mai agresiv, care va include un motor reconstruit.

Americanii de la Underground Racing au anunţat un pachet de tuning pentru Ferrari 458 Italia. În stilul caracteristic, tunerii vor echipa modelul italian cu două turbine pentru a-i spori performanţele. Aceasta va fi doar prima parte a kit-ului de modificări, urmând o reconstrucţie totală a motorului pentru a putea creşte presiunea furnizată de turbine. Oficialii Underground Racing nu au anunţat ce performanţe se aşteaptă să obţină de la versiunea proprie a lui Ferrari 458 Italia.

În standard, Ferrari 458 Italia are un motor V8 aspirat cu o cilindree de 4.5 litri, care oferă cea mai mare putere litrică din lume pentru categoria sa – 570 CP din 4.500 cmc. Cuplul motor maxim furnizat de acest motor este de 540 Nm, iar transmisia cu şapte trepte şi două ambreiaje a acestui model duce la o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3.4 secunde, în timp ce viteza maximă este cotată la peste 325 km/h. Dat fiind puterea ridicată a motorului şi raportul de compresie aferent al propulsorului de la care au început modificările, cei de la Underground Racing au de lucru la setările unităţii din Maranello, deoarece trebuie să evite spargerea pistoanelor sau a blocului motor.

A doua etapă de modificări ar trebui să ofere un nivel spectaculos al performanţelor, deoarece americanii vor avea ocazia să folosească un set de pistoane care le vor oferi un raport de compresie mai mic. Alături de acestea, cele două turbine vor putea furniza o presiune mai mare şi vor creşte puterea lui 458 Italia în siguranţă.

Tunerii americani sunt deja cunoscuţi pentru pachetele twin-turbo pe care le oferă pentru Gallardo, iar printre operele lor se află şi un Ferrari F430 twin-turbo.

Via | Teamspeed

Comentarii (1)

  • nu vor lua foc ?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru