UPDATE: Chinezii de la BYD neaga intentiile de preluare a Maybach

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.03.2010
Desi zvonurile privind o eventuala oferta de preluare venita din partea chinezilor pentru Maybach s-au intensificat, BYD a negat orice fel de intentie de cumparare. Mercedes a urmat exemplul partenerilor.

UPDATE: Daimler a negat zvonurile privind o eventuala preluare a Maybach. Un purtator de cuvant al nemtilor a declarat ca "brandul de lux este o parte importanta din portofoliul Daimler. Nu exista o astfel de decizie".

La randul lor, chinezii au intervenit prompt si au sustinut ca nu au contactat Daimler pentru o eventuala preluare a subsidiarului Maybach, totul fiind o simpla speculatie a presei.

Dupa ce Volvo a ajuns oficial in mainile chinezilor, un alt constructor european este pe punctul de a repeta exemplul. Potrivit unei publicatii auto din Tara Marelui Zid, constructorul chinez BYD este interesat de o eventuala preluare a subsidiarului Maybach.

Build Your Dreams ar putea avansa in viitorul apropiat o oferta interesanta celor de la Daimler, care s-au plans recent de rezultatele financiare ale constructorului de nisa. Zvonul vine la scurt timp dupa ce oficialii germani au anuntat ca urmatorii ani vor fi decisivi pentru soarta brandului de lux.

Intentia de preluare ar fi putut veni si in urma intensificarii relatiilor dintre cele doua grupuri auto, Mercedes si BYD semnand de curand un acord pentru producerea vehiculelor electrice in China.

Desi exista multe voci care vorbesc despre dificultatile Maybach, este greu de crezut ca Mercedes va renunta la singura sa arma impotriva rivalilor de la Rolls Royce.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • 1 miliard 300 de mii
    asta ar mai lipsii...Maybach in curtea BYD,sa se mandreasca aia ca are cea mai luxoasa marca din lume
    4 1
  • Victor
    @ Automarket
    La momentul cand ati redactat acest articol, atat Daimler AG cat si BYD au negat aceasta sire, catalogand aceasta stire o pura speculatie de presa ( peste noapte toata lumea a aflat de site-ul autosina ) . Personal cred ca Daimler va inchide marca Maybach, punand numele la naftalina . Noul S-Klasse ce va debuta in 2012 va avea 5.4 m lungine urmand sa suplineasca lipsa marcii Maybach .
    4 0
  • usurare
    m-am linistit
    2 1
  • Cu toate ca e doar o speculatie de presa
    Chinezii au de gand sa creasca productia de automobile la 100 mil bucati pe an, evident mai ieftine decat ce exista pe piata. Rezultatul va fi urat pt ei, insa si mai urat pt restul lumii. Ce vedeti astazi ca fiind speculatii , peste sa zicem 10 ani vor fi realitati. Poate credeti ca nu stiu ce vorbesc, eu zic sa asteptati si sa vedeti ce marsavii pregatesc chinezii, chiar in lumea auto.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru