Urmasul lui Nissan 370Z ar putea fi hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.05.2010
Nissan se gandeste la o versiune hibrid pentru inlocuitorul actualului 370Z. Modelul sportiv s-ar adapta astfel la tendinta generala de a reduce media emisiilor.

In conditiile in care pana si Ferrari ia in calcul varianta unui supercar hibrid, Nissan nu are alta solutie atunci cand se gandeste la viitoarele sale modele sportive. Japonezii vor fi nevoiti sa caute solutii de propulsie alternativa odata cu lansarea noii generatii 370Z.

Rezolvarea acestei probleme ar putea fi insa chiar usoara, daca stam sa ne gandim ca tehnologia poate fi furnizata de Renault sau chiar de noul partener Mercedes. Procesul de dezvoltare al modelului sportiv, demarat deja de inginerii niponi, va fi continuat in anii urmatori de o intensa sesiune de testare, pentru a adapta trenul de propulsie celor mai vitrege conditii meteo si de rulare.

Nasterea unei versiuni hibride ii va ajuta pe cei de la Nissan sa reduca media emisiilor si sa ofere o alternativa eco celor care iubesc performanta nipona. Surse din Tara Soarelui Rasare duc ideea si mai departe si vorbesc chiar despre o versiune diesel extrema, a coupe-ului sportiv. Si in aceasta situatie Nissan ar putea avea multiple solutii de propulsie: proaspatul V6 adoptat si de Infiniti sau un transplant din curtea Mercedes.

via | zercustoms

Comentarii (3)

  • p-george
    Turbo poate ?
    Singura problema pe care o vad la masina asta este marimea motorului. 3,7litri este cam mare si cam greu. In opinia mea poate un motor mai mic ceva de genul 3.0 poate chiar putin sub, fie turbo sau supercharged l ar face mai popular, mai ieftin de intretinut si mai usor / manevrabil.
    1 0
  • nissan
    hai sa te lamuresc
    pai, dar!
    dar care ar mai fi smecheria?
    cred ca esti constient canu poti dintr-un motor mai mic sa scoti 331 CP, si sa ii dai 7000 rot/min..........
    SCUMP NU E DELOC PENTRU CE OFERA, ITI VAND MASINA NOUA CU 41600 EUR TVA INCLUS.
    TE BAGI ?
    1 3
  • p-george
    @nissan
    Ce treaba are sula cu prefectura???

    1 la mana sa depasit de mult bariera de 100cp / litru la moroarele aspirate

    2 La mana se poate...se numeste turbo sau compresor.

    3 Cine a zis ceva de pret ???

    4 Da, vreau sa o cumpar, lasa mi un nr de contact..dar de la tine nu de la dealer nissan!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru