Urmasul lui Peugeot 407 se va numi 508

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.11.2009
In timp ce urmasul lui Peugeot 407 se va numi 508, modelul Peugeot 408 va fi disponibil doar pe piata din China si va reprezenta o versiune sedan a lui 308.

Viitorul model de clasa medie de la Peugeot nu se va numi 408, asa cum se anticipa initial, ci 508. Modelul 508 va inlocui atat Peugeot 407, cat si 607, urmand sa devina un sedan de clasa medie cu performante bune. Mai mult decat atat, Peugeot 508 ar putea debuta si intr-o versiune hibrida, dar acest lucru va avea loc abia in cea de-a doua jumatate a anului 2012.

Prima versiune a lui Peugeot 508 este asteptata sa debuteze in primavara anului 2011. Strategia de design a francezilor de la Peugeot este similara cu cea adoptata de japonezi in cazul modelului Suzuki Kizashi. In ciuda faptul ca ar putea fi mai scump decat actualul 407, Peugeot 508 va fi mai eficient din punctul de vedere al costurilor de dezvoltare si productie. Sedanul de clasa medie Peugeot 508 va fi orientat mai mult inspre segmentul premium, iar modelul francez ar putea fi disponibil si intr-o versiune cu cinci usi – un crossover cu forme interesante care sa ocupe un loc de frunte intr-un nou segment.

Peugeot va crea si un model intitulat 408, dar acesta va fi doar o versiune Sedan a lui 308 si va fi comercializat pe piata din China. Francezii de la PSA doresc sa creasca pe pietele din China si Brazilia in urmatorii patru ani, astfel ca vor crea modele speciale pentru aceste piete emergente.

Piata din Brazilia va primi o versiune pick-up a lui Peugeot 206+, iar Citroen va lansa un SUV compact, pe langa crossover-ul C3 Picasso.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • vine tarziu
    Pe langa faptul ca 407 nu a fost un model renumit pentru fiabilitate, eu zic ca aparitia lui in 2011 este un handicap in conditiile in care mai toti constructorii au masini relativ recente in clasa medie, care au aparut cam acum 2 ani. Ei bine Peugeot lasa in productie un model care a aparut in 2004 daca nu ma insel. Renault sta mai bine, Opel la fel, asemena si Ford si Toyota... Unde mai pui ca 407 nu e o masina tocmai ieftina si se preconizeaza ca 508 va fi si mai scump. Nu mi se pare tocmai ok politica lui Peugeot pentru masina asta, pentru ca vanzarile lui 407 vor scadea tot mai mult.
    20 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru