Următorul Maserati Quattroporte nu va fi mai mare, ci mai uşor

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Viitoarea generaţie a lui Maserati Quattroporte îşi va păstra dimensiunile şi grila faţă şi va primi un sistem de tracţiune integrală şi motorizări mai eficiente, toate pe o caroserie mai uşoară.

Lorenzo Ramaciotti, şeful departamentului de design al Grupului Fiat, a anunţat că Maserati Quattroporte nu va creşte în dimensiuni. Motivaţia din spatele acestei actiuni stă în conservarea sportivităţii, pe care oficialul Fiat consideră că rivalii o pierd treptat prin îngrăşarea mordelelor. Tocmai de aceea, Maserati îşi propune să rămâna alternativa sportivă şi să ofere un model cât mai agil care să păstreze caracteristici demne de clasa de lux.

Noua generaţie a lui Quattroporte va fi cu 15% mai uşoară decât actualul model şi va debuta în 2012. Reducerea masei va ajuta la scăderea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2 cu aproximativ 25%. Pentru a concura mai de aproape cu rivalii săi germani, Quattroporte va primi un sistem de tracţiune integrală, un sistme stop-start şi o cutie de viteze ZF automată cu opt rapoarte. Motoarele vor suferi un tratament de downsizing pentru a reduce noxele poluante.

Actuala grilă faţă va fi păstrată şi pe noua generaţie a lui Quattroporte.

Având în vedere acest aspect, ne putem aştepta la modificări estetice subtile, pentru a permite integrarea respectivei grile faţă în aspectul viitoarei generaţii Quattroporte. Limuzina sportivă de la Maserati este oferită în două versiuni de motorizare: 4.2 V8 şi 4.7 V8. Unitatea entry-level dezvoltă 400 CP, în timp ce vârful gamei oferă 430 CP şi 490 Nm. Ambele propulsoare sunt aspirate şi modelul italian are tracţiune spate.

Via | Autocar 

Comentarii (6)

  • jaf tot bmw e mai tare
    1 15
  • adica in jur de 300 kg mai usor :)...suna bine
    9 0
  • ?
    sa spunem ca sunteti intr-o parcare vine un tip cu o masina (S A8 7) si nu are mai mult de 25 de ani ce credeti despre el ( cocalar ) dar daca vine un tip cu un maserati ce credeti ( cool ) si nu cred cati o sa mai vedem pt ca S va avea un motor de 250 cdi :( ( si mai cred ceva imi cumpar audi bmw mercedes pt ca stie toata prostimea si tanti geta de la 2 (60 de ani) cand cu bani ,mai putini pot sa iei infinti lexus honda mazda
    5 2
  • @isa
    exclusivitate intr'un cuvant...dar ce sa stie gigel (care cred ca are o pisica coupe din '92 cu km mai multi decat un TIR)
    6 1
  • maserati=lux si sportivitate
    o marca care se respecta si nu face compromisuri,care imbina corect luxul si sportivitatea in acelasi pachet,un design italian pur sange la care nemtii doar viseaza
    2 0
  • ...
    mai usoara desi va avea tractiune integrala? interesant de vazut care vor fi solutiile tehnice...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru