Uzina GAZ din Moscova poate produce modele Opel in 6-9 luni

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.06.2009
Uzina de productie GAZ din estul Moscovei va putea sa produca modele Opel incepand cu primavara anului viitor dupa ce consortiul Magna-GAZ a cumparat marca Opel de la GM.

Compania ruseasca GAZ, partenerul Magna in cumpararea Opel, a anuntat ca ar putea sa inceapa productia modelelor din gama constructorului german pana in primavara anului viitor.

"Daca consortiul decide sa produca masini in Nizhny Novgorod, acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic in maximum noua luni", se arata intr-un comunicat emis astazi de catre GAZ.

GAZ este una dintre companiile detinute de magnatul rus Oleg Deripaska, cel despre care se spune ca sta in spatele afacerii Opel-Magna-GAZ.

Compania GAZ a avut probleme in ultima perioada din cauza scaderii bruste a cererii pe piata, uzina care se afla intr-un centru industrial puternic din estul Moscovei fiind la limita supravietuirii. Totusi, Magna a investit puternic in aceasta uzina in ultimii ani, austriecii sustinand ca "nivelul tehnologic al uzinei de productie corespunde cu standardele din tarile cu industrie inalta".

via | AFP

Comentarii (6)

  • canada
    si vor sa le produca/ansambleze si in Canada :)
    se misca repede, baietii!
    7 1
  • Bayern
    Doamne fereste.
    Daca au ajuns alde GAZON sa faca masini e tragedie mondiala.
    Cautati pe net asa masini ca GAZELI si o sa vedeti ce rahat e.
    IMI PARE RAU CA OPEL nu mai exista .
    CUM ERAU CU NEMTII mai era cum era , de acum in colo cu RUSII e OVER.
    OPEL VA AJUNGE LADA sua MOSCOVICI , VOLGA.
    6 7
  • Victor
    Opel
    Presa din SUA da ca sigura cumpararea marcii Saturn de catre Magna . Asa cum a spus si LEE, Magna va produce in uzinele sale din Canada modele Opel pe care le va vinde in SUA si Canada sub marca Saturn . In plus, presa germana da ca sigura revitalizarea marcii Wartburg(Opel a cumparat drepturile asupra marcii) ce va activa in segmentul low-cost rivalizand cu modelele marcii Dacia . Avand acces la pietele Uniunii Europene, ale Rusiei si continentului nord american, noua companie Opel are mari sanse de reusita tinand cont ca Opel si-a pastrat centrul sau de dezvoltare din Russelsheim,Germania .
    6 0
  • Fsssssssssssssss
    Opel devine de fapt ce a fost tot timpul... o masina slabuta dar acum si ieftina. Pot sa foloseasca platformele Lada Uaz si Gaz pentru niste masini "fenomenale" :)) Oare o sa revina la carburator? "))
    5 6
  • opel o sa aiba un concurent pe masura
    dacia , dar cred ca si asta il va intrece hahahahahaha
    3 7
  • Inca nu vad vreo rezolvare. Astia toti vro sa produca aceleasi produse dar cu un numar mai mic de angajati; asta u e suficient pentru revitalizare nici macar daca te duciintr-o paita mare ca Rusia.

    Chiar daca mana de lucru acolo e ieftina masinile vor deveni mai apropiate de veniturile rusesti cand si furnizorii lui Opel vor deveni productivi langa uzina de asamblare Opel ori asta inseamna investii si timp, nu mai zic de timpul necesar pentru pregatire.

    Cine suporta plata distractiei pe produsele vechi (nu mai zic de dezvoltarea si pozitionarea produselor regandite la contextul actual) tot acest timp?

    Ce problema rezolva productia sub marca Saturn in Canada? Aveau piata acolo si nu au valorificat-o pana acum? Ce ii face sa creada ca momentul asta (~2 ani) va fi mai bun financiar decat ultimii 2-3 ani?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru