VAG va deveni in 2009 cel de-al doilea producator de automobile din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.04.2009
Grupul Volkswagen va depasi General Motors in privinta volumului de unitati produse in decursul acestui an.

Esential

76 de ani este perioada de timp in care General Motors a fost in fruntea clasamentului producatorilor de automobile.

Dupa ce General Motors a pierdut pozitia de cel mai mare producator auto din lume in decursul anului trecut, producatorul american va ajunge pe pozitia trei a clasamentului realizat in baza volumului de unitati produse in decursul acestui an. Vanzarile de automobile din lume vor scadea cu 19 procente in decursul acestui an, atingand pragul de 52.8 milioane de unitati. Pe piata americana, GM va suferi o scadere de 34 procente, pe cand VAG va pierde numai 15% pe aceeasi piata in decursul acestui an.

General Motors a reusit sa fie in fruntea clasamentului producatorilor de automobile timp de 76 de ani. Anul acesta, GM va fi detronat de catre Volkswagen, care se afla pe locul trei al acestui clasament. Toyota a devenit cel mai mare producator de automobile din lume in decursul anului trecut, iar VAG a trecut pe locul trei al acestui clasament in decursul aceluiasi an.

VAG s-a angajat sa devina cel mai mare producator auto din lume, producatorul german promitand ca va produce un volum mai mare de unitati decat Toyota pana la inceputul viitorului deceniu.

Acensiunea VAG ar putea fi dusa la capat cu succes datorita intrarii pe noile piete din Asia.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • Profesoru'
    VW
    Modificati si voi titlul : " Grupul VW " nu VW ca brand !
    Suna mai ok!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru