Vănzările auto din Spania şi Franţa vor scădea dramatic în următoarele şase luni

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.07.2010
Reducerea primei de casare din Franţa şi epuizarea fondurilor pentru Programul Rabla spaniol vor duce la scăderea vânzărilor din aceste ţări.

Producătorii de automobile care activează pe piaţa din Europa se pregătesc pentru o scădere dramatică a pieţelor din Spania şi Franta, odată cu celelalte pieţe de pe Bătrânul Continent. Motivul acestei scăderi este eliminarea treptată a programelor de înnoire ale parcurilor auto din ţările respective, care erau "în floare" anul trecut şi atrăgeau valuri de clienţi. Tocmai de aceea, vânzările din 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2009 vor fi semnificativ mai scăzute. Vânzările de automobile noi din Franţa au scăzut cu 1.2 procente în luna iunie 2010 în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi vânzările au crescut dacă evaluăm rezultatele din primele şase luni ale acestui an în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009.

Vânzările de automobile din Spania sunt aşteptate să scadă cu peste 30% în cea de-a doua jumătate a acestui an din cauza creşterii taxelor şi a beneficiilor de la guvern pentru cei care îşi cumpără un autoturism mai puţin poluant. Luna trecută, vânzările de automobile noi din Spania au crescut cu 25.6 procente, graţie unui program de înnoire al parcului auto, iar mulţi clienţi s-au grăbit să îşi cumpere un vehicul nou înainte de 2% a TVA-ului care urma să fie operată începând cu prima zi a acestei luni.

Odată cu consumarea fondurilor disponibile pentru înnoirea parcului auto din Spania, clienţii din această ţară nu se vor mai grăbi să îşi cumpere un autoturism nou, aşa că ne putem aştepta ca previziunile specialiştilor să se îndeplinească.

Vânzările de automobile din Franţa vor scădea şi ele, dar tendinţa pe care o vor urma acestea s-ar putea să nu fie atât de drastică precum cea întâlnită în Spania. Motivul din spatele acestei afirmaţii este scăderea cu 200 de euro a primei de casare în Franţa, care a scăzut de la 700 de euro la 500 de euro. Pentru primele şase luni ale acestui an, vânzările de automobile au înregistrat o creştere de 5.4 procente.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru