Vanzarile Porsche s-ar putea dubla in urmatorii ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 21.08.2009
Directorul executiv al grupului VAG, Martin Winterkorn, a prezentat proiectul investitional pentru urmatorii 4 ani din cadrul constructorului Porsche. El doreste ca vanzarile sa ajunga ajunga la o cota dubla pana in 2013.

Volkswagen Auto Group (VAG) va achizitiona pana la sfarsitul anului 2011 42% din actiunile Porsche AG. In urma acestei tranzactii, presedintele VAG Martin Winterkorn a fost numit in fruntea Porsche SE. Acesta a declarat pentru revista germana Manager Magazine ca vrea sa creasca substantial vazarile din cadrul Porsche. Winterkorn doreste ca pana in 2013 noua achizitie in materie de constructori auto din cadrul VAG sa ajunga la un numar de 150.000 de unitati vandute anual.

Politica de marketing pe care directorul VAG o adopta vizeaza crearea unor noi modele in gama de autoturisme deja existente, iar directorul executiv al Porsche, Michael Macht, este de acord cu aceasta propunere. Un SUV mai mic decat Cayenne, o alta versiune a lui Panamera si chiar un model mai mic decat Boxter sunt propunerile facute de Winterkorn in ceea ce priveste noua politica de investitii in urmatorii 4 ani, din cadrul Porsche.

Insa, VAG nu se opreste aici cu achizitiile. Exista zvonuri conform carora gigantul german incearca sa creeze o colaborare cu japonezii de la Suzuki si chiar vizeaza cumpararea a 10% din actiunile constructorului asiatic. Totusi, germanii sunt putin in urma celor de la Renault, francezii avand deja un proiect de colaborare cu Nissan si isi indreapta tot mai mult atentia asupra celor de la Suzuki.

In cazul in care Volkswagen Auto Group va achizitiona si actiunile constructorului japonez, putem spune ca asistam la nasterea unui nou GM.

“Suzuki ar fi un partener interesant datorita competentelor ei in constructia masinilor mici.”, a declarat Martin Winterkorn.

Via | WCF

Comentarii (1)

  • haha
    Masina poporului Porsche pt mase :))
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru