Vanzarile Rolls Royce au crescut cu 20% anul trecut

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.01.2009
Desi pare greu de crezut, criza financiara nu i-a afectat prea tare pe cei de la Rolls Royce, care au vandut anul trecut 1212 unitati.

Esential

1212 unitati a livrat Rolls Royce anul acesta.

Criza economica se pare ca nu ii afecteaza deloc pe cei de la Rolls Royce, care au incheiat anul trecut cu rezultate bune. Potrivit comunicatului emis de oficialii britanici, constructorul de nisa a inregistrat o crestere cu 20% a vanzarilor, reusind sa livreze 1212 exemplare de lux, comparativ cu cele 1010 livrate in 2007.

Rolls Royce reuseste astfel sa confirme trendul ascendent, 2008 find cel de-al cincilea an in care compania britanica inregistreaza vanzari in crestere. Rezultatele pozitive au inceput sa apara imediat dupa ce BMW a relansat compania in 2003.

Asa cum probabil multi se asteptau, piata cea mai importanta pentru limuzinele britanice ramane cea americana, care a totalizat anul trecut 38% din exemplarele livrate. Cresteri importante au fost inregistrate si in nordul Europei (95%), in Orientul Mijlociu (48%) si in regiunea Asia Pacific, pe pietele din India, Australia, China si Singapore. Primii cinci dealeri ca numar de comenzi inregistrate au fost localizati in Abu Dhabi, Beijing, Beverly Hills, Dubai si Londra.

Tom Purves, directorul executiv Rolls Royce, a declarat ca "rezultatul este unul cu adevarat imbucurator data fiind situatia economica grava din a doua jumatate a anului trecut. Inca o data, mare parte a acestui succes se datoreaza fortei de munca de la uzina din Goodwood", a incheiat Purves.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru