Vehiculele electrice de la Renault vor avea acelasi pret ca dieselurile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Renault lucreaza la trei vehicule electrice pe care le va comercializa in Marea Britanie la acelasi pret cu echivalentul diesel al modelelor respective.

Conform britanicilor de la Car, Renault pregateste trei vehicule electrice care vor fi vandute la un pret apropiat cu echivalentul lor diesel. Noile vehicule electrice ale producatorului francez vor fi lansate in urmatorii ani. Printre aceste modele, oficialul Renault a anuntat un EV bazat pe Megane si doua versiuni electrice ale lui Kangoo.

In anul 2012, constructorul francez va introduce si un vehicul electric de oras, care nu va fi bazat pe nici un model existent. Primele trei modele electrice de la Renault ar trebui sa fie lansate in decursul anului 2011. Primele modele electrice Renault vor avea o autonomie de 160 kilometri si vor putea fi incarcate in trei moduri diferite. Astfel, vehiculele vor putea fi incarcate atat de la priza de acasa sau de la priza de la serviciu, cat si direct de la o baterie.

Renault ia in considerare crearea unei retele de incarcare ce vor putea incarca bateria modelelor electrice mult mai rapid. Renault planuieste ca noile modele sa aiba un set de acumulatori amplasati in spatele vehiculului, care pot fi schimbate automat in doar cinci minute, pentru a evita orice complicatie inutila din partea soferului.

Compania franceza va evita problema dezvoltarii unei tehnologii suficient de avansate incat sa incarce bateriile vehiculelor in doar cateva minute. Producatorul francez de automobile estimeaza ca vor fi circa 300.000 vehicule electrice pe piata auto din Europa, pana in anul 2014.

Renault doreste ca pana in anul 2015, 15% din vanzarile sale sa fie realizate de modele electrice. Francezii ar dori sa lanseze echivalentul 100% electric al lui Toyota Prius.

Via | Car

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru