Veritas RS III Roadster a intrat in productie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.10.2009
Supercarul exclusiv Veritas RS III Roadster a intrat in productie. Modelul va fi construit in 30 de exemplare, dar au ramas doar 17 unitati disponibile.

Oficialii Veritas au anuntat ca modelul RS III Roadster a intrat in productie, iar livrarile vor incepe in ianuarie 2010. Modelul va fi construit in doar 30 de exemplare, iar fiecare unitate va costa circa 345.000 de euro. Conceptul acestui model a debutat in 2001, iar versiunea de productie a lui Veritas RS III Roadster a fost prezentata in decursul acestui an. Germanii de la Veritas lucreza in echipe de 15 muncitori la constructia lui RS III Roadster, iar acestia construiesc cate trei exemplare in acelasi timp. Cu toate acestea, constructia unui Veritas RS III Roadster dureaza aproape opt saptamani.

Veritas RS III Roadster are o caroserie din fibra de carbon si un sasiu tubular. Modelul are o masa de numai 1.080 de kilograme si este echipat cu motorul V10 de 5.0 litri al lui BMW M5 E60, care dezvolta 507 CP. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in doar 3.2 secunde, iar viteza maxima a acestui model este de 347 km/h.

In viitorul apropiat, germanii de la Veritas vor construi si o versiune Coupe a lui RS III.

Acest model va avea si un sistem de aer conditionat si este proiectat pentru piata din Orientul Mijlociu. Primele cinci unitati ale lui Veritas RS III Roadster au fost deja comandate. Opt dintre cele 30 de unitati sunt si ele rezervate, ceea ce inseamna ca doar 17 clienti noi vor putea cumpara un Veritas RS III Roadster.

Via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • doamne
    cat de frumoasa e masina asta.........
    superba.
    ozn
    1 0
  • Valjan
    BMW
    Normal motor BMW, ce putea sa fie altceva , pana si pe meclaren F1 (ma refer la ala de strada)aveau motor BMw de 6l 630 CP .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru