Versiunea mai ieftina a lui Mercedes SLS s-ar putea numi SSK AMG

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.01.2010
Supercar-ul Mercedes SLS 63 AMG va primi o versiune mai ieftina in 2014, care renunta la usile fluture si pastreaza platforma si motorul V8. Modelul s-ar putea numi SSK si va fi mai mare decat viitorul SLK.

Mercedes-Benz dezvolta o versiune mai ieftina a supercar-ului SLS 63 AMG. Aceasta va utiliza o versiune mai scurta a platformei lui SLS si pastreaza motorul V8, dar renunta la usile tip "fluture" in favoarea unor portiere conventionale. O mare parte din elementele de caroserie ale noului SSK vor fi construite din aluminiu, iar modelul este asteptat sa fie prezentat in 2014.

Propulsorul V8 ales pentru noul SSK va fi noua unitate de 5.5 litri si 500 CP, care inlocuieste actualul propulsor de 6.2 litri incepand cu anul 2011. Potrivit primelor estimari, modelul va avea un pret de pornire situat in jurul valorii de 140.000 de euro, pentru a putea rivaliza Porsche 911. Exista posibilitatea implementarii unei versiuni cabrio a lui SSK, care va fi echipata cu un acoperis retractabil de tip soft top, dar dezvoltarea acestui model nu a fost inca dezvaluita de catre sursa din cadrul marcii germane.

Spre deosebire de SLS 63 AMG, viitorul SSK va avea un design ceva mai modern, tendinta care va fi prezentata atat la interior, cat si la exterior. Cu toate acestea, modelul SSK se va diferentia de SLK prin dimensiunile mai generoase.

Primele estimari anunta un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de numari 4.5 secunde pentru noul SSK.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • castravetele.
    versiune
    Iata unul din producatorii care se incapataneaza sa copie de la competitorul sau direct Renault, deoarece acestia au lansat acest trend IN 2004 cand au lansat versiunea MAI IEFTINA A LUI CLIO : LOGAN , incredibil nu credeam ca pana si MB se injoseste la Spionaj Industrial
    0 10
  • bai muratura
    lasane cu dumele astea shi loganul in primul rand nu este in clasa lui clio ci a lui megane asa ca veziti de nfsu tau shi lasane cu dumele astea pote o sa fie inlocuitorul lui sl 55 amg
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru