VIDEO: 0-100 in mai putin de o secunda cu o motocicleta electrica!

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.04.2009
KillaCycle este o motocicleta electrica ce dezvolta 500 CP si poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de o secunda. Modelul poate fi incarcat in doar patru minute de la un generator eolian.

Americanul Scotty Pollacheck a scris o fila din istoria curselor de accelerare pe 402 metri pentru cea de-a doua oara din viata sa: pilotul a reusit sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de o secunda. Mai mult, aceasta performanta remarcabila a fost realizata cu o motocicleta electrica.

Motocicleta electrica se numeste KillaCycle si a fost proiectata si construita in anul 1999. KillaCycle foloseste 1.200 de baterii pentru a alimenta doua motoare care dezvolta 500 CP. Viteza maxima a acestei motociclete este de 270 km/h. Performantele incredibile pe care le-a atins acest vehicul electric sunt posibile datorita bateriilor NanoPosphate pe care le foloseste acesta.

KillaCycle poate fi incarcata complet in doar patru minute cu ajutorul unui generator eolian. Cu doar o singura incarcare, motocicleta electrica poate sa faca sapte curse de accelerare pe 402 metri. Aceasta motocicleta a fost primul vehicul care a parcurs o pista de 402 metri in mai putin de opt secunde, record atins in anul 2007.

Pe langa asta, motocicleta electrica KillaCycle este primul vehicul electric care a atins peste 240 km/h pe o pista de accelerare de 402 metri.

Echipa de dezvoltare lucreaza la o versiune a lui KillaCycle care este capabila sa dezvolte 1.000 CP. Vehiculul electric a reusit performanta de a stabili un record mondial de accelerare pe 402 metri - 7.89 secunde.

KillaCycle parcurge 402 metri in 7.89 secunde si atinge o viteza de 270 km/h:

Via | KillaCycle

Comentarii (3)

  • Rasnita
    Bazaie ca si bormasina ,cand incalzeste cauciucul.Oricum multa tehnologie.E cat se poate de clar catre ce se indreapta mijlocul de deplasare al viitorului.Parca vad in viitor la drumuri lungi ca o sa oprim pe drum sa incarcam acumulatorii
    0 0
  • chiar nu mai aveti subiecte? asta era noutate acum 2 ani :)
    0 0
  • prudentul
    idioata filmare
    America, tara contrastelor: Pe de o parte, noi tehnologii, incercari temerare de a aduce ceva nou. Pe de alta parte, diletanti care nu-s in stare sa utilizeze cum trebuie o camera de luat vederi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru