VIDEO: Americanii inventeaza Lamborghini-ul de 20.000 $

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.04.2009
Afacerile care copiaza modele de top ale lumii sunt in floare. Mai mult, oamenii din spatele lor sustin chiar ca ele sunt perfect legale.

Compania americana Super Replicas merge pe urmele chinezilor si prezinta - legal, spun reprezentantii acesteia - replici ale unora dintre cele mai cunoscute, apreciate, cautate si mai ales scumpe modele de serie din lume. Diferenta este facuta de unele elemente de design exterior si interior si in special de pret, care in cazul replicilor americane se ridica la 20.000 de dolari, indiferent daca modelul copiat este un Maybach sau un Lamborghini Reventon, ultimul fiind ilustrat in imaginile video de mai jos.

Evident, bunul-gust al afacerii americanilor este foarte discutabil, in conditiile in care replicile par, din imaginile si filmele de prezentare publicate de ei, extrem de slabe calitativ. Mai mult, "replicile" sunt de fapt niste modele ale caror forme sunt copiate aproximativ. Americanii sustin ca acest lucru se datoreaza faptului ca o afacere de acest tip nu poate sa fie legala decat daca designul nu se suprapune peste cel al originalului.

Pentru a-si argumenta cauza, compania de peste Ocean sustine ca replicile lor sunt legale pentru ca este specificat clar faptul ca masinile sunt replici, denumirea lor oficiala incluzand termenul "Replica".

Astfel s-au nascut Maserati MC12 Masclon Replica, Enzo Ferarri Repclon Replica, Ferrari 4/5 Pinclon Replica, Bugatti Veyron EB Bugclon Replica sau Lamborghini Reventon Revclon Replica. Cu toate acestea, americanii spun ca un client poate sa opteze pentru optiunea de a utiliza logo-urile companiei care construieste originalul.

Masinile sunt construite in decurs de trei luni in America Centrala. De altfel, oficialii Super Replicas sustin ca mana de lucru ieftina din Mexic si Panama reprezinta motivul pentru care masinile finale sunt atat de ieftine. Totusi, replicile americane pot fi pesonalizate si dotate in functie de cerintele fiecare tari in parte si se ridica la nivelul de siguranta pe care il are fiecare model de serie copiat. Masinile sunt construite fie pe un sasiu donat de cumparator - caz in care pretul scade, fie pe un sasiu tubular, care imita dimensiunile masinii originale. pentru a fi pe gustul tuturor, Super Replicas anunta ca fiecare model poate fi construit cu volan pe stanga, pe dreapta sau chiar central, daca replica este McLaren F1.

In ceea ce priveste motoarele utilizate, Super Replicas pune la dispozitia clientilor o gama variata de propulsoare cunoscute, de la un BMW V12 de 6.0 litri (prezent pe 760i) pana la un Ford 4.6 de pe Mustang GT.

Evident, transmisiile, sistemele de franare si de evacuare si suspensiile fac parte si ele din peisaj, fiind "imprumutate" de la marci precum Jaguar sau Chevrolet (via Corvette).

Taguri: copii, plagiat, replici

Comentarii (13)

  • sigur/
    sigur se numeste maserati reventon replica si nu lamborghini reventon?
    0 0
  • Vechi site-ul
    stiu ca auzisem de la cineva acum vro 2 ani si am inceput sa caut pe net firme care se ocupa de asa ceva.am dat peste supereplicas eram foarte bine informat atunci de chestiile astea si m-au dat pe spate cu preturile. am vb cu un unchi din america si mi-a spus ca daca e vb de panama se poate sa fie teapa. asta dupa ce citisem tot ce era pe site-ul acela fiecare cuvintel.foarte multe se fac pe masina donor adica toyota mr2 dar se fac si cu sasiu custom.foarte interesant ei spuneau acolo ca este o copie fidela 1:1.
    0 0
  • La cati cocalari avem noi, firma asta ar avea un succes nebun in Romania desi nu ma indoiesc ca au si ei oile lor negre
    2 0
  • AndreiRN
    Replici & Kit Cars
    Se fac replici de cel putin 50 de ani de zile si nu e nimica ilegal.

    http://motors.shop.ebay.com/items/Cars-Trucks_?_dmpt=US_Cars_Trucks&_mqf=0&_qfkw=1&_sacat=6001&_trksid=p4506.c0.m273&_fpos=43064&_lsbx=0&_fspt=0&_flso=0&Make=Replica%2520%2526%2520Kit%2520Makes
    0 0
  • Etienne
    Cocalari
    Inca un argument ca prostul gust nu s-a nascut, nu se poarta si nu se promoveaza (doar) in Romania. Muzica ascultata la maxim, in masina (sau acasa), e la fel de deranjanta indiferent ca asculti Guta sau P Diddy. Iar publicul pentru asa ceva banuiesc ca nu e exclusiv din Romania, sau macar Europa de Est.
    0 0
  • este o gluma!
    nu se poate face o masina de 20000 $ cu motor de la un bmw 760 - motorul si cutia costa singure peste 30000 euro
    0 1
  • AndreiRN
    Se poate
    Aiurea. Era motor de BMW 12V la Ecology cu $250 complect si nu se atingea nimeni de el.
    Am luat unul de MBZ cu transmisie cu tot si turbo cu $240.
    Dar firma iti vinde doar caroseria respectiva si tu o pui pe un sasiu ales.
    0 0
  • @AndreiRN
    unde e " bMW 12V la Ecology cu $250 " unde e Ecology asta frate ? Hai ca is foarte curios....
    0 0
  • LucicX
    @geo
    o fi vrut sa zica 2500$ am gasit ceva asemanator pe google. cat despre replicile alea... romanii, oricat de cocalari sau ciobani ar fi tot stiu ce e ala lamborghini
    0 0
  • Androne82
    Lamborghini....
    mai fratilor...nu stiu ce sa spun.asa cum spunea mi sus altcineva nu cred ca se poate ridica la macar 30% din performantele unei masini originale precum un Ferrari de 300 de mii de euro sau un mercedes SLR etc...ori la doar 20.000 de $$ cemasina pot ei sa faca.dupa parerea mea e o mare teapa si chiar daca ,cloneaza ei masini....sunt de proasta calitate ceea ce fabric ei acolo.
    0 0
  • Mircea
    Gunoaie
    Ce pacat ca oamenii astia au voie sa respire acelasi aer cu restul lumii. Nu numai ca i-as executa ca scot abominatiile astea pe strada, dar faptul ca pun sigla originale pe niste mizerii, niste imitatii ieftine dupa niste super masini in a caror dezvoltare s-au investit milioane si zeci de milioane de euro...imi lasa un gust amar. Acest Reventon dotat cu pneuri de marimea rotilor de cascaval este demn de mila. Inca o data, o adunatura de colonisti, criminali, in principiu totate gunoaiele europene care au fugit pe un continent si au intemeiat SUA, reusesc sa se ridice la nivelul "fratilor" lor iubiti, chinezii, o colonie de furnici puse pe imperecheat si furaciune. Sper doar ca intr-un viitor apropiat cele doua "popoare" sa se distruga reciproc intr-un soi de razboi care sa nu afecteze aproape deloc restul omenirii. Pentru cei care sunt de acord cu astfel de practici sau iau de bune minciunile legate de pretul masinii TEORETIC dotate cu motoarele mentionate mai sus...sper sa aveti parte de o moarte rapida in loganul vostru "tunat" si sa nu mai aveti posibilitatea sa le povestiti si colegilor vostri de munca paznici (bodyguarzi) ce MISTO sunt lucrurile astea si ce mult va doriti si voi, cocalarilor de mall. Seara buna
    0 0
  • Ce panarama !
    cat de kitchos poti sa fii sa-ti iei asa ceva??
    0 0
  • Masinile astea sunt doar sa le tii in garaj si sa te uiti la ele. Arata bine dar calitatea e medie plus nu poti circula cu ele pe drumurile publice.
    aaaa inca ceva nu sunt replici fidele:exista unele diferente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru