VIDEO: Autocar testează Bugatti Veyron Super Sport

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 24.10.2010
Steve Sutcliffe, jurnalistul britanic de la Autocar, a realizat un drive test cu Bugatti Veyron Super Sport. Acesta s-a bucurat la maxim de experienţa unică oferită cei 1.200 de cai putere ai supercarului italo-francez.

 

Comentarii (16)

  • totusi.. .cat e de italo-francez acel supercar? motorul facut in salzgitter, inginerii nemti, ansamblat in franta si brandul e italian.
    20 3
  • Claudiu
    Bugatti Veyron Super Sport
    Impresiile lui Steve Sutcliffe despre Bugatti Veyron Super Sport le puteti citi in urmatorul link : http://www.autocar.co.uk/blogs/stillatthewheel/archive/2010/10/22/what-makes-the-veyron-ss-so-special.aspx
    15 3
  • masina.......
    cate si mai cate ai putea face cu masina asta in romanica.....
    pun pariu ca te poti urca la volan fara permis in romania si nici macar un politist(sau militian)nar avea destul tupeu sa te opreasca sa te ia la intrebari......
    ai fi 'king' printre cocalari si pitzipoance...........
    8 21
  • Andrei
    Bugatti Veyron este o realizare de exceptie a celor de la VW Group .
    " Bugatti was founded in Molsheim, then Germany, today France as a manufacturer of high performance automobiles by Ettore Bugatti, an Italian immigrant described as an eccentric genius." Avand sediul in Franta, Bugatti este considerat azi o marca franceza, fondatorul fiind italian . Revenind la Veyron, acesta este cu exceptia pneurilor ( Michelin ) un produs german . Fiind foarte aproape de granita cu Germania, toti angajatii Bugatti ( aprox 60 ) sunt germani . Bugatti Veyron isi datoreaza existenta lui Ferdinand Piech, fara influenta si puterea sa enorma in cadrul VW Group, acest model nu ar fi primit vreodata unda verde din partea conducerii VW Group . Un alt review interesant despre acest model puteti citi si pe site-ul britanic AutoExpress ( http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/258166/bugatti_veyron_super_sport_driven.html ) . La final, cel ce a testat aceasta super masina a concluzionat : This is the pinnacle of combustion-engined cars, and we’re unlikely to see anything like it ever again .
    22 6
  • asta-i pampalau se contrazice cam mult,
    3 7
  • we’re unlikely to see anything like it ever again
    pe bune?

    niciodata sa nu spui niciodata
    5 18
  • Andrei
    @ gica
    Este foarte probabil sa nu mai apara vreodata un model mai sofisticat decat Bugatti Veyron . Daca nu era Ferdinand Piech ( http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/volkswagen-ferdinand-pich-der-konzern-bin-ich-1.460894 ) cu resursele VW Group in spate, acest model nu aparea vreodata in serie ! Dezvoltarea lui Bugatti Veyron a costat 1.5 miliarde euro !!! Pentru un model ce va fi produs in doar 300 exemplare . De aici si pretul real de 5 milioane de euro pentru Bugatti Veyron . Ferdinand Piech poate fi considerat " ultimul mohican ", pentru ca manageri cu asemenea putere ce pot impune orice proiect, nu vom mai vedea foarte curand in industria auto . Ferdinand Piech, de profesie inginer, a dovedit ca pe langa faptul ca este un inginer de geniu ( a proiectat printre altele primul motor boxer in 6 cilindri pentru Porsche 911, a fost seful departamentului de curse Porsche cand au aparut bolizi ca Porsche 917 si a proiectat pentru Mercedes la inceputul anilor 70, celebrul motor diesel in 5 cilindri, considerat de multi cel mai fiabil motor diesel fabricat vreodata ) este si un manager exceptional ( a fost ales in 1999 " Managerul Sec XX in Industria Auto " iar bunicul sau, Ferdinand Porsche a fost ales " Inginerul Sec XX in Industria Auto " ) . Bugatti Veyron este un omagiu adus lui Ferdinand Porsche de catre Ferdinand Piech, fondatorul Porsche apreciind foarte mult motoarele in 16 cilindri ( a folosit configuratia V16 pentru masinile de curse Auto Union proiectate de el in anii 30 ) . In link-ul urmator poti citi opinia italienilor de la Quattroruote despre Bugatti Veyron Super Sport : http://quattroruote.it/notizie/primo-contatto/bugatti-veyron-super-sport-cose-di-un-altro-mondo
    14 4
  • hmm....
    :(

    ori votacii rosii nu stiu engleza, ori nici unul dintre ei nu vede dincolo de propria lingura.
    3 10
  • @andrei
    esti sigur de ce spui?

    chiar NICIODATA nu va mai aparea un model mai sofisticat? Omule, pe ce lume traiesti? Te intreb prieteneste, nu-i nici o bascalie in intrebare. Nu stiu ce varsta ai/aveti dar pare-se ca multora dintre voi le lipseste o caracteristica tipic umana: VISUL. Traiti in prezent. Nu cunoasteti trecutul (pentru ca istoria e istorie, vremurile trecute nu mai au valoare). Iar viitorul...Viitorul e departe. ce ne intereseaza pe noi, nu? Totul e ce se intampla ACUM sau cel mult in urmatorii 5 ani. E grav sa spui: niciodata nu se va mai face ce s-a facut acum. E foarte grav. Denota lipsa de perspectiva, increderea in viitor, denota infantilism si IGNORANTA din multe puncte de vedere. Occidentul a ajuns unde a ajuns pentru ca a visat intodeauna ca se poate face ceva mai bine decat ce este deja. Dealtfel o explicatie ar exista in aceeasta credinta ca nu se va mai face ceva atat de nemaipomenit: VOI NU CONSTRUITI NIMIC! Voua totul va vine pe tava. Si mancati tot ce zboara. Daca un individ spune ceva si asta din motive "jurnalistice" voi o luati ca pe un adevar absolut fara sa GANDITI macar o secunda ca viata asta nu a inceput cu voi si nici nu se terminca cu voi.

    Kennedy a spus o vorba mare: We choose to go to the Moon!. Dar, shit!, am uitat. E vorba de istorie si de VISE. Lucruri necunoscute voua!

    Somn usor! Cred ca la asta va pricepeti cel mai bine.

    PS. Btw, Veyronul il consider o chestie ABSOLUT inutila, fiind rezultatul unui orgoliu nemasurat a unui tip care si-a demonstrat cu aceasta ocazie puterea si influenta. Tehnologic e un model absolut dar ORICAND se va face ceva mai bun. Cu mult mai bun. Si, poate, la fel de...inutil.
    4 12
  • @gica
    Stai jos, 4!

    1) Habar nu ai engleza: "we’re unlikely to see anything like it ever again"
    Inseamna: "este PUTIN PROBABIL sa mai vedem ceva asemanator vreodata"
    Asa ca remarca ta este imbecila, pentru ca omul nu exclude posibilitatea tocmai din formularea folosita. Mai treci pe la cursurile de engleza...

    2) Veyron SS o masina absolut inutila? Esti sigur? Adica masina de serie cea mai puternica, cu cel mai mare cuplu, cea mai rapida acceleratie, care detine recordul de necontestat pt viteza, cea mai rapida pe circuit si care pe deasupra iti ofera luxul si confortul unui "Continental GT" ti se pare inutila?
    Aici exclud masini gen Ultima, Caparo etc care sunt doar niste masini de curse cu doua becuri infipte in caroserie pt a fi omologate. Cu alea nu pot sa mergi pe strada decat cu casca pe cap si legat bine de scaun pt ca reprizele sunt asa puternice incat te pot arunca in orice moment in primul stalp. Veyronul in schimb e si un GT de exceptie.
    Si sa nu bagi texte de genu ca se consuma benzina in 16 minute, ca aia e doar cu pedala la pamant. Pt calatorii normale softurile isi fac treaba astfel incat sa poti sa ajungi unde ai nevoie cu cei 100L din rezervor.

    3) Excelenta remarca cu Kennedy, tocmai pt ca proiectele astea se aseamana izbitor, evident insa ca sunt la o alta scara.
    -Amandoua au pornit de la "orgoliu nemasurat a unui tip care si-a demonstrat cu aceasta ocazie puterea si influenta". Kennedy era orbit ca toti americani, sa-i depaseasca pe rusi dupa umilinta Sputnik (vezi ce scriau ziarele vremii in SUA), dar era si un vizionar cu o personalitate puternica, la fel cum Piech a spus ca ei pot construi automobilul suprem.
    -Amandoua proiectele au costat o groaza de bani si pt amandoua au muncit ani in sir niste ingineri ambitiosi. Iar rezultatul final la prima vedere te lasa rece. Primii s-au ales cu niste praf gri si un bat cu o panza infipt pe o stanca mare, iar ceilalti s-au ales cu un morman de fiare care se vinde in pierdere. Insa BENFICIILE pe termen mediu si lung sunt inestimabile pt imaginea SUA si VAG, lucru reflectat si de vanzari.
    -Insa cel mai important lucru in reprezinta folosirea tehnologiilor dezvoltate in cadrul acestor proiecte. Pt Veyron iti dau doar cateva exemple banale: cutia cu dublu ambreiaj pt un supercar, pneurile speciale michelin, quad-turbo sincronizat, eleronul spate, sistemul de racire al motorului etc

    4) De ce este foarte posibil sa nu mai vedem asa ceva? Pentru ca pt viitor atat Luna cat si autmobilele cu combustie interna nu mai reprezinta un punct de atractie. Programele spatiale vizeaza Marte si alte planete, iar industria auto hibrizii si electricele.
    Eu iti garantez ca daca ar aloca suficienti bani Rusii, Chinezii sau Britanicii ar putea sa mearga pe luna eventual sa joace si un fotbal acolo, sa faca sex, sau mai stiu eu ce idei le-ar trece prin cap, asa cum si BMW, Mercedes, sau Toyota ar putea face o masina mai rapida. Dar costurile unor asemenea proiecte CHIAR AR FI INUTILE, pt laurii i-au cules altii inainte, iar ei trebuie sa se orienteze catre altceva.

    Cu speranta ca ai inteles ceva din ce am scris, imi cer scuze fata de ceilalti ca i-am plictisit cu postul meu. O zi buna!
    15 2
  • ZZZ
    dormi in pace, nick-ul de caracterizeaza

    scuzele ti le accept, postul l-am citi din bun simt, dar plictiseala indusa de gargara ta nu am putut sa o evit

    hai pa!
    3 11
  • @ gica
    This is the pinnacle of combustion-engined cars, and we’re unlikely to see anything like it ever again .
    Bugatti Veyron Super Sport este apogeul masinilor cu motor cu ardere interna iar din acest punct de vedere este foarte probabil sa nu mai vedem o masina cu motor termic peste Veyron . Multi jurnalisti auto au comparat pe buna dreptate Bugatti Veyron cu o alta super realizare, de aceasta data din industria aviatiei si anume avionul supersonic de pasageri Concorde . A fost realizat impreuna de Franta si Marea Britanie, costurile de dezvoltare ( la fel ca in cazul Veyron ) fiind imense . Primul zbor de testare a fost facut in 1969, zborurile comerciale incepand in 1976 si au durat pana in 2003 . Viteza de croaziera a avionului Concorde era de 2,179 km ( !!! ), viteza ce nu stiu daca va mai fi atinsa de vreun avion comercial de pasageri in sec 21 . Si sa nu uitam un lucru, Concorde-ul are peste 40 ani de cand a fost conceput ! Bugatti Veyron va fi apreciat la adevarata sa valoare in deceniile urmatoare .
    13 2
  • @ @gica
    Bravo! Foarte buna comparatia unui Concorde cu un Veyron si incredibil de exemplificatoare. In plus, pentru faptul ca ai impus un punct de vedere fara sa te iei la bataie cu fetele de mai sus, ai un verde de la mine. ;)
    14 1
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Si ce frumos si lin era Concorde-ul... Un avion de o mare prestanta, gratie si mai ales o tehnica fara cursur. Plus daca nu ma insel si un avion foarte fiabil. Si Veyron este la fel dar din pct de vedere automobilistic. SR-71, o alta bijuterie tehnica aviaticata si ea pensionata + multe alte exemple. Poate noua ca persoane simple ni se par inutile dar cineva a cerut si finantat aceste proiecte pana la urma, iar foarte multe persoane le-au proiectat si produs :)
    1 1
  • octav_bmw
    in romania un bugatti ar ramane fara masca fronatala in mai putin de o saptamana avand in vedere ce drumuri avem in tara
    2 4
  • ciprian
    bugatii veyron ss
    cred ca consuma urban 45 l daca vechiul bugatti consum urban 40 l care are 1001 hp
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru