VIDEO: Crash-test fatal cu Segway

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.08.2008
Testul organizat de Compania Germana de Asigurari arata ca impactul dintre o masina si un Segway poate fi fatal.

Vesti proaste pentru proprietarii Segway, cunoscutul mijloc de transport personal care face furori oriunde este vazut. Compania germana de asigurari a "inventat" un crash-test in care nu a fost verificata rezistenta unei masini, ci urmarile pe care le are impactul dintre un Segway si o masina.

Testul a relevat o multime de surprize. Prima, cea mai mare, ar fi aceea ca impactul ar putea fi fatal pentru cel care are ghinionul de a se lovi de o masina in timp ce isi ghideaza Segway-ul la viteza maxima (15 kilometri pe ora). Mai mult, testele au aratat ca nici macar o casca nu asigura integritatea celui care ruleaza pe Segway, deoarece partea corpului care se loveste de masina in caz de impact este fata.

"La viteze mici, de pana la 9 km/h, Segway-ul este distractiv si sigur, insa la viteze inalte nici macar o casca nu poate sa previna accidentele serioase. Asta pentru ca intreaga forta a impactului este absorbita de fata celui de pe Segway", sustine Siegfried Brockman, inginerul care a coordonat testul germanilor.

Taguri: Segway

Comentarii (10)

  • foarte bun testul dar pentru cei ce asi permit sa ia Segway sa bage bine la cap ce vor pati si apropo cu scutere nu fac teste
    1 0
  • Jean Baptiste al II-lea
    era greu...
    Era la mintea cocosului k n-ai cum sa scapi in urma unei ciocniri cu o masina, cand te afli pe un Segway.Mi se pare absolut inutil acest test.
    4 0
  • Teste cu vehicole traditionale
    Asteptam testele cu Bicilete, triciclete, scutere, morete, motociclete si motoare de 1000 cc si 200 CP.
    Ar fi interesant. Si alea tot pe strada merg.
    2 0
  • andr3i
    ...si inca vreo cateva
    Pe langa testele mai sus mentionate eu mai astept inca testele la: role, skateboard-uri, trotinete, snowboard-uri(...la coliziunea cu un copac daca iesi de pe partie). Mai astept testele la rezistenta omului cand e calcat pe o plaja de jipuri sau in apa de skijet (in cazul asta probabil li se vor recomanda inotatorilor sa poarte o casca de protectie cand intra in apa).
    Nu in ultimul rand astept testele articolelor de genul asta la impactul cu publicu'.
    3 0
  • masagiatorec
    crash-test segway
    La fel se intimla si cu o persoana pe role , skateboard sau alergare. Nu-i asa ? Atunci ne intrebam cui foloseste aceasta reclama negativa .Concurentei?Adica producatorilor de vehicule poluante (si foaaarte sigure in accidente,dealtfel) sau actionarilor din industria petroliera,care duc de peste 30 de ani,o lupta sustinuta pentru respingerea intrarii pe piata a vehiculelor ce nu functioneaza cu combustibili obtinuti din petrol. Se va vindeca vreodata omenirea , de prostie si snobism ?
    2 0
  • omdinis
    gherle mediatice
    cata prostie trebuie sa zaca in capul unui om astfel incat sa isi puna problema unui asemenea test ale carui concluzii sunt la mintea cocosului?
    sau poate nu este prost? Poate e doar si el manat de un sitem bolnav?
    Oricum ar fi, cel care decide este doar utilizatrul. Daca se lasa sau nu influentat de asemenea gherle mediatice.
    0 0
  • projti...
    frate...da projti suntezi....de frika ca o sa te lovesti sa nu te mai dai pe role...sau pe skate bikla etc etc....pai atunci deasta nu faci sport ka teie frika sa nu te lovesti...si dupaia tot noi zicem: ia uite cum nu facem sport!!!pai asa mah...inkurajati partea idioata!!!daka stai bn sa te gandesti realizezi ka si daka mananci este riscant....poti sa te ineci...la fel si cu apa...si kand mergi e periculos...un dobitok cu masina poate sa intre in tn....sau u sa intri cu capu in stalp...sau sa te impiedici...sau sa cazi in canal...si asa mai departe!!!fara risk nu castigi...si projti astia ne arat partea negativa si nu pozitiva...vedem ce se poate intampla si noi ne speriem, ei scot cash si nu incurajam ecologia...pai ce aveti fratilor...si dupaia tot ei se plang ca au cancer, sida si ce o mai fi....pai....ce projti!!!
    1 0
  • protejati masinile.....
    Sa inteleg ca in urma testului respectiv, se vor scoate din circulatie autovehiculele, deoarece din cauza lor te poti rani grav sau sa mori, mai ales daca te dai cu Segway-ul, nu?
    2 0
  • bubu mobil
    testul este pentru..
    .....ca TOATE societatile de asigurari din lume sa includa si acest gen de accidente in politele de asigurare de viata si bine inteles sa ceara mai multi bani (avand in vedere riscul ridicat) celor care incheie polita si patesc un accident mergand pe Segway.
    0 0
  • impact ziceti?
    viteza mare? 15 km/h? un om care alearga ca un tembel la viteza lui maxima si se izbeste de un zid [poate fi un stalp, duba de politie, masina de gunoi.. orice] POATE SA MOARA!! probabil toate astea figureaza in contractul de asigurari de viata..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru