VIDEO: Nissan GT-R vs BMW M3 vs Porsche 911 GT3

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 24.02.2008
Britanicii de la Autocar au ralizat un test comparativ de vis intre trei modele de top. Vezi cine a castigat competitia!
PARTEA INTAI
PARTEA A DOUA

Comentarii (33)

  • Porsche
    Oricum Porsche a fost, este si va fi cea mai buna masina din lume.
    0 0
  • Dagwod
    :)
    Skyline ramane tot locul 1. I love that car!!!
    0 0
  • gt'r
    "it kind of cheats the laws of physics", lol, nu s'au jucat inginerii cand au conceput'o; cu toate ca sunt fan M, sunt uimit, este o masina extraordinara...asteptam e92 m3 CSL :P
    0 0
  • Rusu Claudiu
    bmw 4 ever
    frumos testul.nu am ce zice.desi nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca daca as vrea sa-mi fac publicitate la o masina pe care o fabric, as da niste banuti la o revista auto de top sau emisiune si ar fi cea mai buna publicitate.cu alte cuvinte este foarte posibil sa fie "cumparat" testul.desi prin vene imi curge sange albastru iar prin artere sange alb sunt constient ca porsche e mai bun decat m3.dar in privinta nissan-ului imi vine greu sa cred ca e chiar asa peformant.mi sa parut ca e un pic publicitate acolo.a povestit mai detaliat si mai cu suflet despre ea.si de cauciucuri si de noua cutie de viteze etc.iar la sfarsit tot nissanul se plimba pe pista.sa fie oare un blat?
    0 0
  • da
    Nu era clar inca dinainte cine o sa cistige ?Nissan !!!Masini , nu vorbe......
    0 0
  • interesant
    Porsche...NICI nu ar trebui sa concureze cu asemenea masini :)
    0 0
  • solaris
    echitabil ?
    Nu poti sa compari o masina cu transmisie speciala (DSG la NIssan ) cu una de serie cum e M3.Ca sa nu mai vorbim ca concurentul lui M3 e Carrera S si nu GT3-ul. Asa ca nu consider ca e obiectiv testul. Ca si cei de la Top Gear englezii se dovedesc inca o data parsivi si incearca sa ne faca prosti in fata.Nu e un test comparativ, e o prezentare a 3 masini total diferite, nu se potrivesc nici ca clasa nici ca pregatire.
    0 0
  • NISSAN GT-R
    voi uitati ca a scos timp mai bun decat veyron pe Nordschleife...
    0 0
  • Test
    Oricum la condus nu se compara niciuna cu M3, Porsche e masina super sport deci nu prea o poti compara cu M3 si apropo cea mai frumoasa masina din lume e Aston Martin DB9
    0 0
  • thinker
    test
    Singurul loc unde exista dubii vis-a-vis de o intrecere corecta este cel legat de motoare. Avem un twin turbo versus doua aspirate. Aici Nissan triseaza. Pe de alta parte Porsche vine cu un motor mai mic si aspirat si care tine piept cu brio propulsorului twin turbo, de aceea GT3 este indiscutabil castigatorul testului. O masina sport pur sange cu transmisie manuala, motor aspirat, frane fabuloase etc. M3 e o masina grozava, dar nu comparat cu GT3. Iar GT-R ramane prea grea pentru a fi o sportiva adevarata, dar e incredibil de rapida.
    0 0
  • pharao
    pt octav
    octav, intr-adevar porsche e o masina super sport, dar sa nu uitam ca e singura masina super sport care se poate utiliza in viata cotidiana de zi cu zi.regards...
    0 0
  • DayWalker
    De ce nu au testat si o Cobra Shelby in paralel?
    0 0
  • flaviu
    :))
    "a car from a company that was used to be called DATSUN it's as good as the best Porsche 911" :)) ii better asha zice eu...mai zicea ca "the 911 is more interactive...when the skyline does that for you"...pacat ca nu se fabrica skyline si cu volan pe dreapta...oricum si el si 911 prea arata a masini de curse din punctul meu de vedere...adica n-ai pe unde sa te dai cu ele prin romania...m3 ii mai mare si mai greu decat ambele si cu o garda la sol usor mai ridicata...si nu cred ca asa naspe-s franele precum zice el...la o masina de 80mii...oricum 911'le-i mult mai scump decat ambele...skyline'ul ii la acelasi pret cu m3...deci fie si pt ca e facut in deutschland...dar si pt felul in care arata..eu tot m3 ash lua...:)
    0 0
  • Date Tehnice
    Nissan GT-R3.8-litre twin turbo V6480PS (353kW) at 6400rpm60kgm (588Nm) from 3200 to 5200rpm1750kgPrice ~ 70.000 EURBMW M3V8 3,999cmcPutere maximă în kW la 1/min 309 (420)/8,300 rpmMoment maxim în Nm la 1/min 400/3,900 rpmLa gol EU 1,655 kgPrice 60.000 - 80.000 EUR (in functie de optini)Porsche 911 GT3Boxer 6 cil. 3,600 cm³Power 305 kW (415 hp)Max. torque (Nm) at rpm 405 Nm at rpm 5,500 1/minUnladen weight (EG) 1,470 kgPrice: 100.000 - 120.000 EURComaparatia ne arata ca NISSANUL GTR este o masina care poate sa bata un PORSCHE GT3 (masina conceputa pt pista)si este la pret de BMW M3 pe care il spulbera normal.Deasemenea in teste NISSANUL GTR a batut si PORSCHE TURBO, dar in teste facute de Japonezi (le asteptam pe cele Europene)Cert este ca la conceperea lui, in teste, se fala permanent pe pista impreuna cu PORSCHE Turbo, deci asta a fost targetul lor, si ne si arata cum poate sa scoata performanta la un pret mult mai bun.
    0 0
  • flaviu
    toate la timpul lor....
    las' ca se va naste si m3'u csl cu SMG si se schimba un pic treburile...si oricum 4 secunde in plus fata de lider,in cazul de fatza nu mi se pare mult (si nu avea pneurile cele mai bune ca si restul)...nu a fost nici un blat...se stia ca GT-R3 "skyline" va cashtiga...or vrut numa sa va arate si voua...restului lumii...numa bine..si la cat mai multe m-uri
    0 0
  • redundant
    DEZECHILIBRU
    cam dezechilibrat testul :( ; de fapt sunt categorii diferite de masini, cum s-a mai spus; bine naiba ca nu mai avem si aici comparatii cu logan, ca deja ma saturasem :)
    0 0
  • Dezechilibrat esti tu :)))
    Porsche GT3 e o masina conceputa pentru pista care costa ~120 mii EUR si care pierde in fata unei masini de ~ 70 mii de EUR si-ti mai arata ce face cu o masina (M3) sportiva echivalenta ca pret.Daca nu intelegi mai concentreaza-te.sau daca vrei si alta comparatie uite cu Potsche Turbo unde e echilibrata performantza si dezechilibrat pretul. 1.http://www.youtube.com/watch?v=FH8ixmxnsA0&feature=related2. http://www.youtube.com/watch?v=jtLCMQTq9Xo
    0 0
  • sal
    asta nu este test ,chiar este o prezentare !Fara casca ,vorbeste intr-una..etc
    0 0
  • Unii nu au inteles...
    Cele 3 masini, daca ascultati ceva mai bine la ce spune prezentatorul, au cam aceesi putere si cam acelasi cuplu motor, nu ca una e Porsche, BMW sau Nissan. Trebuie sa recunoastem ca Porsche si BMW sunt masini bune, doar sunt facute de nemti, nu? Dar ce n-a facut neamtu' bun?! Dar mai trebuie sa recunoastem ca Nissan, care e fabricata de japonezi, le-a cam dat cu flit. RESPECT pt asta!
    0 0
  • deci sa ne lasam de chestii de tipu ca nissanu e mai ieftin cu aceasi performanta , cand cumperi un porsche pai e PORSCHE tata , nu orice masina , daca s-ar pune cei d ela porsche sa stoarca un prototip perfromant ar putea sa-o faca dar se lovesc de cateva chesti, primul rand segmentul de piata -deja noul gt2 cu 520 de cai e aproape la fel de rapid ca carrera gt de 612 , ei nu vor concurenta intre propriile modele , porsche are ca premiza manevrabilitatea inaintea puterii, modelul turbo a iesit in 2006 fata de gt-r care are vreo 3-4 luni , insa e incredibil ca gt-r la cele 1700+ kg care le are poate accelera asa repede avand aceasi putere ca un turbo, dar eu cred ca au stors tot ce era de stors din el , si asta duce la unele probleme de fiabilitate, si apropo nu am incredere in testele facute de japonezi sunt total aiurea , modelele lor fiind intodeauna avantajate si cele europene dezavantajate ...Tsukuba fiind un clar exemplu...cand am sa vad un film in care se face o comparatie justa atunci am sa zic da domne e mai bun pana atunci...bafta all
    0 0
  • pt solaris
    emisiunea nu e Top Gear...nu stiu cum de nu ti-ai dat seama...
    0 0
  • Marinescu Dan Serban
    da frate ...
    Nissan SkyLine ... taticul lor !!!
    0 0
  • Daca preferati o masina de 2 ori mai scumpa si cu performante mai slabe in fata unui GT-R doar pt k scrie porsche pe ea se keama snobism... Din moment ce GT-R bate veyron-ul pe circuit si are 0-100km/h in 3.5s ce vreti mai mult? Sa zboare k sa va convinga?
    0 0
  • mda
    Observ ca romanul tot cu mentalitate de snob si de barosan a ramas. BMW este depasit la categoria sport fara nicio discutie. M3 CSL e cam singura masina sportiva pe care au fost capabili sa o scoata ca sa poata concura cu seria GT-urilor de la Porsche si nici aia nu e cea mai grozava.Cat despre dubiile pe care le aveti fata de Nissan...nici nu ma asteptam sa vad opinia publica majoritara altfel, romanul e barosan in mare. Daca nu e mercedes si bemveu, degeaba. Pardon, de cativa ani am vazut ca s-a indreptat barosanu` si inspre Audi...penibil.Am tot respectul pentru Porsche, de mic copil am crescut cu aceasta firma in suflet dar Skyline-ul a fost si este cu o clasa peste performantele pe care le pot scoate majoritatea masinilor sportive.
    0 0
  • Iritatu`
    pt aia cu nissan
    Prieteni!!! S-a dovedit deja ca Skyline GTR NU!!!!!!!!NU este mai bun deact 997 TURBO... nu aduceti argumente ca a scos timp mai bun decat turbo pe nordschleife ca stie toata lumea ca au trisat doar ca sa faca reclama!!! un test independent facut de revista autosport din germania a scos un timp cu 2 secunde mai slab decat 997 TURBO!!! Aici se pune punct cu discutia. In ceea ce priveste comparatia cu GT3 e ABERANTA!!! Si pt alex ala care nu e snob... prietene ia-ti tu skyline si lasa-ne!!! Porsche se bate cu Ferrari nu cu nissan DOOOHHH
    0 0
  • pilot de test
    leam testat pe toate
    si cea mai buna e loganu.. dooooohhhhh
    0 0
  • Gabriel
    GT-R
    Desi GT-R este un super car, si are treditie el va fi o pasare rara, pentru ca se fabrica doar in 1000 de exemplare pe luna pentru toate pietele.In SUA dealerii cer 40.000 USD peste pretul de lista.In rest cine vrea o masina sportiva care cu siguranta mai are resurse ( vechiul Skyline ajune la 1000 de cai prin upgrade turbo si NOS si avea motorul care rezista cel mai mult timp pe NOS 120 de secunde).Cand aducem prima masina o sa anuntam.
    0 0
  • dragi piloti :D
    va urez sa va luati gtr-uri. dar va garantez ca proprietarii de porsche si bmw M3 o sa fie prea ocupati sa atraga privirile si aprecierile decat sa observe BUTUCUL ala de gtr. poate e mai rapida...dar nu intereseaza problema asta. treaba e ca nu vreau sa vad pe volan Nissan ca si proprietarii de almera, primera....veniti-va in fire ;)
    0 0
  • skyline rullez!!
    0 0
  • YGD-sef !
    BMW M3 fan!!!!
    BMW M3 are cel mai evoluat motor sport din lume .....si nu ati vazut ???a batut Porsche de la 0-100 km/h sa nu mai spunem k Porsche e mult mai usor si e aberant sa pui 2 masini cu tractiune spate sa se bata cu una care are 4x4 !!!parerea mea ca Skiline GT-R o ia pe coaja de la M3 CSL fffff usor!!!si inka ceva ....un BMW M3 delimitat atinge o viteza maxima de 310 km/h pe cand Skiline atinge viteza asta din 480 cai nu din 420....!!!! hahahahahahah !!! BMW M POWER RULES!!!!!!
    0 0
  • bmw cu siguranta
    Am vazut un gt-r pe strada, e suparat , dar pe bune , in afara de performantele bune, eu nu mi-as lua un nissan in loc de m3 sau porsche...nu ai cum sa le compari doar prin niste cifre de rahat, aici e vb de calitate, care la nissan ma lasa rece...nu dau un porsche sau m3 pe nissan nici in 1000 de ani....
    0 0
  • sa va fut cu nissanul vostru
    rules m3power
    0 0
  • unde e?
    unde e lancer evo 8?:X:X:X sa stearga cu astea podeaua
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru