VIDEO: R8-urile distruse la filmarile Iron Man

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Filmarile pentru productia Iron Man au insemnat ore de chin pentru cateva exemplare Audi R8 ceva mai putin norocoase.

Audi Q7 si R8 se afla in prim-planul uneia dintre cele mai interesante productii cinematografice recente de la Hollywood, Iron Man. Foarte interesant este insa faptul ca, la turnarea filmului, regizorul a intampinat mari probleme din cauza faptului ca modelele Audi sunt prea sigure.

In making of-urile oferite de producatorii filmului suntem pusi fata in fata cu un Audi Q7 care nu vrea sa patineze asa cum sta scris in scenariu. Motivul: banalul sistem ABS, pe care cei de pe platourile de filmare au fost nevoiti sa il dezactiveze pentru a putea filma o scena. mai mult, in momentul in care Iron Man opreste Q7-le care vine din aer, rotile ar fi trebuit sa se invarta. Evident, pachetul de control al tractiunii isi face datoria si aici, generand batai de cap scenaristilor.

 

Celalalt model Audi prezent in film a avut o soarta mult mai cruda. R8 trebuia sa apara intr-o scena in care se lovea de piciorul lui Iron Monger, personajul negativ al filmului, si sa se rastoarne in lateral. Din cauza centrului de greutate extrem de coborat al sportivei germane, producatorii au distrus cateva exemplare R8 pana cand scena a iesit ca la carte.

Taguri: Audi, Q7, R8

Comentarii (47)

  • Crysty
    Abs
    Hai ma sa facem un mic comentariu si la audi. Sunt si ei mici.Bine ca a inventat Mercedes sistemul abs ca nu le mai strica fazele regizorilor.
    0 1
  • sugestie
    puteau folosi Logan'uri sau noile "Sombrero", erau mai ieftine, nu au abs..ebd..esp si sigur li se invarteau rotile in aer, poate chiar mai scapa cate un cauciuc...
    1 0
  • Cristi
    Reclama
    Foarte interesant si sunt constient de posibilitatile scenaristilor si oamenilor de pe langa ei, dar si de tehnologia masinilor. Acum stau si ma intreb: filmuletele sunt doar trailer-e making-off-uri sau reclame la AUDI ?? :)
    0 0
  • lol
    ce reclama le face :)))
    0 0
  • normal
    clar ca cei de la audi au fost incantati pt ei este o reclama extraudinara e interesent ca iron man nu e singurul film in care apare audi.Nu numai ca au dat masinile asa moca inca au si platit sunt fel convins
    0 0
  • abs
    nu mercedes a inventat sistemul abs, ci volvo.
    1 0
  • toteu
    hai sa fim seriosi... audi e cea mai "proasta masina scumpa"
    0 1
  • pentru x
    abs-ul a fost pus pe mercedes prima oara, in '78, mai documenteaza-te tata, volvo a inventat centurile de siguranta...
    0 0
  • alexwtz
    audi
    toteude eu (01.05.2008, 10:36)hai sa fim seriosi... audi e cea mai "proasta masina scumpa"__________________________Ai mers vreodata cu un vreun Audi inainte sa faci afirmatiile?
    1 0
  • audi e cea mai "proasta masina scumpa" ..normal ca e cea mai proasta ...doar audi e pe profit fata de mertz si bmw , bineinteles ca e ideea aia preconceputa a europeanului ca audi sunt bune dar defapt ele sunt proaste si ei nu stiu (sunt si manelisti ) si va aplaud..ati citit si voi acum 2 zile o stire si cu totii stiti acum cine a inventat abs-ul ...
    1 0
  • neicanimeni
    audi
    Se pare ca in ziua de azi nici macar nu se mai chinuie cu reclame mascate ;acum le fac pe fatza isi bat joc pur si simplu de privitor si de actul artistic in sine......sau asta e scopul suprem al acestui film ??? o reclama ordinara la masinile audi ???
    0 1
  • marius
    chiar ma "tot eu" tu ai mers cu vre-un audi pana sa faci afirmatiile alea ?? eu am avut ocazia sa conduc vre-o 3 audi si mi se par excelente...sportivitate lux gasesti tot ce vrei
    0 0
  • HAHA
    Oare cat de bine i`a platit AUDI PT. ASA RECLAMA...
    0 0
  • Am avut Audi , Merti , Nissan , Mazda , Opel , toate genurile si de la astea doar modele de top si nu mai vechi de 4 ani , doar cu Nissan am mers mai mult decit cu un Audi , la 150000 am schimbat placutele de frina ( l-am luat de nou patrolu` ), cu Audi am facut 110000 km de la nou si inca nu am avut decit o singura problema cind idiotii de la Quarck mi-au pus garnitura de la filtru de ulei gresit si mi-o umplut motoru` de ulei . In schimb la service is cei mai tari (in strainatate ) iar in ce priveste celelalte , gunoi , la S sa ti sa duca la 15000 km alternatoru` ?!? Daca vreti fiabilitate luativa fratilor un 1,9 tdi sau 2.0 tdi si o sa-mi multumiti , cind o sa vreti sa le vindeti la Audi pierdeti cel mai putin , la japoneze orice masina ati avea o sa va chinuiti luni de zile , iar la Mercedes tre sa fie in stare perfecta sa-l puteti vinde. Oricum la banii la care ii dati pe Audi , aproape ca le platiti la valoarea reala , daca la audi platesti 10 % firma , la mertzi 30 % , la alealalte pierdeti 30 % in ziua cind le luati . Fratilor mai uitativa si la buzunar nu numa la nume.
    0 0
  • alt eu
    lol
    abs-ul a fost inventat de BOSCH . nici de mercedes nici de volvo. mercedes-ul a fost prima masina de serie pe care s-a montat.
    0 0
  • Vam-pirelu
    hmmm
    Ala cu Audi e masina proasta ... du-te de te arunca pe geam, audi au invetat quatro ... adica 4 roti independente ... tu nu stii ce vorbesti ... iarna urci pe ce panta vrei fara lanturi (cu cauciucuri adecvate)... apoi de sprint nu mai vorbim ... iti fac orice BMW cu un Audi GT din ani '90 si are numai 140 de cai ... dar n-ai vrea sa-l auzi la 7500 de ture ... Audi is printre cele mai bune masini si nu ii fac reclama aici, pentru ca era o stire de la filmarile unu-i film si sunt prezentate scene si ce au patit aia la filmari. Puteau fi orice alte marci .
    0 0
  • ia-ti o vacanta, Audi GT din '90 nu iti face orice BMW, nu vorbi aiurea ca nu-ti sta bine :)))
    0 0
  • tot bmw..
    ptr Vam-pirelu
    ..te a cam luat valul cu "iti fac orice BMW cu un Audi GT din ani '90 si are numai 140 de cai ... " nu zice nimeni ca nu i masina buna Audi, da tu joci prea mult NFS...
    0 0
  • pun pariu ca astia si-au luat bani grei de la audi numai ca sa promoveze cat de sigura e ist modele R8 si Q7.auzi ei cand incercau sa jumuleasca in doua plafonul de deasupra capului la modelul R8, de-abia au reusit ce greu si rezistent era, in timp ce la alte masini se rupea imediat.asta e un apropo daca faci un accident cu r8 esti 100% protejat.sau faza cu ABS-ul la Q7...mai dai dreaq de kknarireclame si reclame. oricum ei si-au lua o gramada de bani.
    0 0
  • ignoranta n-are limite
    "iti fac orice BMW cu un audi din '90", "audi e o masina sportiva" ... etc, etc.Daca prostia ar durea, unii ar fi dependenti de morfina pentru supravietuire.Clip-urile astea 2 practic au fost reclama la Audi. S-ar putea ca oamenii aia sa nici nu fi avut astfel de probleme la filmare. Audi au dat masinile gratis, ei au citit textul de pe prompter.Dar deh, oile se grabesc sa comenteze si sa porneasca flame-war-uri
    0 0
  • faraTreaba
    deci....
    ...oare cine a observat ca de ceva timp comentariile astea s-au transormat in certuri si tot felu'de reprosuri si kkturi, k unu nush qm e, k altu e prost, k altu a condus, k altu nush ce a mai facut....bine, sunt de acord cu chestia "mai bine taci daca nu stii", dar unii chiar sunt sub orice critica cand e vorba de facut reprosuri....frate, comentati subiectu, stirea care ati primit-o p mail, nu mai vorbiti aiurea !si acum sper sa nu vina vreunu sa zica: frate da ce analfabet esti, acolo ai scris nush cum si se scria d fapt invers si astea...si d-astea m-am saturat...bine ma, bafta voua, astia care stiti sa vorbiti corect. probabil omu se grabeste sau poate nu si-a dat seama k a gresit sau poate chiar e mai prost asa si nu stie sa scrie, e problema lui...hai bafta !
    0 0
  • claudiuDC
    Sa "stie" si tu, bah!
    ignoranta n-are limitede billy (01.05.2008, 15:43)"iti fac orice BMW cu un audi din '90", "audi e o masina sportiva" Poti sa stii bah, beamveistule! Poti vorbi linistit de sportivitate atunci cand vorbsti de AUDI, Jeane! N-ai nici o treaba cu masinile, poate doar cu alea de spalat. Uita-te putin inapoi, acu 72 de ani (!!!) ce record de viteza stabilea viitorul AUDI, desteptule! Uita-te apoi la cursele de masini ce au urmat, ce cuvant a avut AUDI de spus. Si apoi vino dupa 1980 sa vezi ce-a facut AUDI in campionatele de raliuri, ca sa nu mai vb de QUATTRO! Si apoi vino mai aproape si uita-te la campionatul DTM, unde BMW-ul face trotuarul. Aia nici nu stiu pe unde se intra pe circuit! Du-te bah si te culca cu beamveurile tale alea "sportive" de dau p-afara!
    0 0
  • AndreiRN
    Hollywood
    Am asistat cum masini folosite in filmari au fost aduse intr-un TIR la centrul de reciclare si bagate in compactor sub supraveghiarea unui grup.Masini sportive inca folosibile sau cu motoare frumos modificate.Nu au plecat de acolo pana cand ultima a ajuns un bloc de metal cu destinatia China.
    0 0
  • claudiuDC
    ti-ai uitat medicamentele?am pomenit eu de BMW?Am contestat istoria Audi sau rezultatele in motorsport?Quattro n-a avut nimic de spus in raliuri, a fost denumirea sistemului 4x4 introdus de ei. Din pacate dupa cativa ani au maturat altii cu ei pe jos, dar sa nu divagam de la subiect.Ca tu ai probleme, asta-i treaba ta. Daca mai recitesti (fa un efort, n-o sa-ti oboseasca neuronul) comentariul meu vei vedea ca n-am amintit nici un nume de masina. Greu de priceput/combatut o idee simpla? pentru tine se pare ca da.
    0 0
  • tot bmw...
    billy, n ai cu cine....lasa l...
    Claudiu-tata, da ce ai luat foc asa frate ? Omu chiar combatea afirmatiile hazardate si impresiile de 2 lei pe care multi le baga aici , si pe care repede te ai grabit sa le faci si tu...Iar in alta ordine de idei..unde spui tu DTM eu spun F1, unde spui de Quattro eu iti spun Xdrive... incomparabil, nu ?...iar bmw e o masina sportiva prin definitie, oricum mai sportiva ca audi...sa auzim de bine..
    0 0
  • Gresala??? catre redactori
    "Din cauza centrului de gravitatie extrem de coborat al sportivei germane..." probabil s-a strecurat o gresala.....(nu e cumva centru de greutate?). Multumim pt noutati!
    0 0
  • dennys
    asa fac toti reclama! (pentru tonti)
    Pentru mine R8 nu este o masina... este o super masina. Abia astept sa vad filmul.Apropo,Transporter 2(cu A8, tot a fost un film excelent). Daca cineva vorbeste de rau Audi inseamna ca sunt invidiosi, nu specialisti cum se socot
    0 0
  • pentru "y"
    centurile de siguranta au fost inventate de Chrysler, asa ca sa vezi ca si americanii au avut o idee despre siguranta la volan...
    0 0
  • japoneze proste?
    Eu am cumparat un Mitsubishi si in 4 ani nici o problema,am lovit o oglinda si am platit 200 euro pe ea ca sa o aduca din depozit din Olanda in 3 zile,am 3 prieteni care au cumparat Audi unul chiar a stat 6 luni pentru unul la comanda si in 5 zile a avut furate gentile de 2 ori oglinzile de 3 ori pana sa hotart sa o vanda si omul sta la vila ,la fel si la BMW si Mertz ,nu am nevoie de batai de cap si daca vrei o masina cumpara una noua la second nu mai ai cum sa iti dai cu parerea .Eu nu am sa vand Mitsubishi meu decat cand nu mai marge si se anunta o perioada lunnnnngaaaa.Si din cate stiu Mitsubishi a cam castigat de 7 ori Dakar pe cind Q7 nimic .
    0 0
  • ce imp are
    bai tata fiti mai atenti
    ce faci mai dane nu ai vazut ce scrie acolo sau cum tot centru de greutate scrie nu stiu ce ai vazut tu dar la mine asa apare si era normal sa apara pe aici din nou niste 'baieti' cu 2 3 audi in fata blocului si vreo 3 bmw-uri care au luat pauza la cateva liniute sa se uite si ei pe net .......hai sa fim seriosi nu mai faceti pe voi ca nu e frumos
    0 0
  • Andrei
    Reclama
    Filmuletele sunt o reclama, nici macar mascata la Audi. E clar si cat se poate de evident.
    0 0
  • 10 lei
    2bily
    Quattro n-a avut nimic de spus in raliuri, a fost denumirea sistemului 4x4 introdus de ei. UITE CUM POSTEAZA IDIOTII DOAR CA SA SE AFLE IN TREABA (wiki e mare)(IN DTM MOMENTAN PARTICIPA MERTUL SI AUDI -IN PRIEMELE 2 ETAPE SITUATIA A FOST FF NASOALA PT MERT ODATA CU INTRODUCEREA NOULUI MODEL- FULL PODIUM 1 CIRCUIT , 1 SI 2 PT CIRC NO 2-CU 6 POZITII IN PRIMELE 10 DOAR AUDI) Audi Sport Quattro S1The Audi Sport Quattro S1 was introduced in 1985 as an update to the Audi Sport Quattro. The car featured a inline 5-cylinder engine that displaced 2110 cc and produced an extraordinary 560 bhp. In addition to the improved power output, an aggressive aerodynamic kit was added that featured very distinctive wings and spoilers to the front and rear of the car.The S1 proved to be an immediate success in the rally circuit, helping Walter Röhrl and Christian Geistdörfer win the 1985 San Remo Rally. A modified version of the S1, was also driven by Michèle Mouton. The S1 evolution would become the final Group B car produced by Audi, with the works team withdrawing from the Championship following the 1986 rally in Portugal. Twenty years after the cancellation of Group B, the Sport Quattro S1 was still widely regarded as the most powerful rally car ever fielded in international competition, with the final factory machines of 1986 rated at 600bhp.In addition to Group B competition, the S1 won the 1985 Pikes Peak International Hillclimb with Michelle Mouton at the steering wheel, setting a world record time in the process.
    0 0
  • q7 este cel mai bun
    sunt filmulete pe Youtube unde este testat Q7 alaturi de X5 sau Mertz si Q7 ii rupe in toate privintele. Acele teste sunt facute de specialisti frate si eu cred cuvintul lor ca Q7 este cel mai tare, ca doar nu o sa va cred pe voi cei care comentati aici.
    0 0
  • !!!RECLAMA!!!
    !!!RECLAMA!!!
    0 0
  • Marius
    Vreau si eu un Audi
    Eu nu am Audi, am prieteni care au Audi si etc. Am mers cu A4, A6 si la volan ( cateva sute de km ) si in dreapta si in spate. Vreau si eu un Audi. Am mers si cu BMW si sincer cred ca daca vrei luxul unui Mercedes si sportivitatea unui BMW, Audi e cea mai buna alegere pe care o poti face daca ai bani. Nu fac reclama, spun doar ce simt eu. Vreau si eu una si va rog daca ma puteti ajuta cu donatii consistente in Euro sa o pot lua mai repede v-as fi recunoscator, o asa masina proasta orice, Q7, R8, A4, A5, A8 pe cuvantul meu de nu ma multumesc si cu A2 second hand. Si va las pe voi sa fiti smecheri in celelalte masini. Tin sa multumesc in mod special, taranilor din Tara Romaneasca atat celor de la oras ( comunele mai mari din Romania ) cat si celor din provincie.
    0 0
  • RECLAMMAAAA
    RECLAMMAAAA RECLAMMAAAA RECLAMMAAAA RECLAMMAAAA
    0 0
  • http://uk.youtube.com/watch?v=XeyfwSC1ZkE ca saintelegeti si voi despre ce e vorba
    0 0
  • VAG rulez
    VAG shareholders
    Mareius ai fost tare..m-ai facut sa rad....structura actionariatului si cine e Audi-Volkswagen-Porsche (unde nu e specificat e mai mult de 90%)Porsche (Familia Porsche si altii)-Volkswagen (30%) - Audi - Seat - Lamborghini (Gallardo si variants facute de VW dupa ce l-a cumparat de la BMW) - Skoda - Bugatti (Veyron) - Bentley - MAN (20 %) - SCANIA (11 %) si VW detine aici directsingura oaie neagra a grupului e SEAT pe care VW incerca sa-l vanda de vreo 5 ani (SKODA e mult mai profitabila dat sal mult mai mici din Cehia decat in Spania) de aia sunt si mai scumpe.1. pentru cei care nu apreciaza Porsche-VAG, nu inteleg masinile...adica nu se pricep (desi ei cred ca da).2. BMW -ul de de mult la gara (eu am vazut un X5 desfacut in service si pot spune ca e gandit frantzuzeste in comparatie cun VAG)3. BMW si Daimler mai stau in picioare doar datorita brand-ului (e adevarat ca au fost masini faimoase, dar nu mai sunt ce au fost).4. feriti-va de PSA (Citroen-Pejos), Renault-Logan-Nissan, toate italienele (inclusiv Ferrari si exceptand Lambo), Volvo-Ford (been there done that!)5. cei care au creier inca (si le-a luat taticu' BMW, sa puna mana sa-l vanda si sa-si cumpere VAG).
    0 0
  • 10 lei
    lambo nu a fost cumparat de la bmw (nimic nu a fost cumparat de la bmw)!a fost luat del a niste indonezieni ! seat este fff pe profit (cauta mai bine si ai sa vezi! si nici nu vor sa ii vanda din moment ce ink mai investesc f mult in ei! ce sti tu sunt doar speculatii aparute in presa dezmintite de piech ;)(probabil sti cine e ;) ) salutare VAG rulz bei!
    0 0
  • Reclama mascata
    Salut baieti, vad ca s-au cam incins spiritele pe aici.Adevarat, in clipuri reclama mascata.Ca posesor de audi pot spune asa:sportivitate: Bmweleganta: Mercedesimbinarea celor doua: AUDIexperienta inginerilor de la AUDI - bugatti veyron; asteptam raspuns de la concurenta, pe cand o masina de serie cu 400km/h?Punct.
    0 0
  • claudiuDC
    Bravo! Bravo! Bravo!
    Vali, VAG rulz & 10 lei - daca as putea sa postez un filmulet, v-as aplauda. Pe bune! Bravo! Adevar graieste vocea voastra.
    0 0
  • tot bmw...
    ptr vag rulez..
    ..ce te mai pricepi la masini frate, ne ai omorat cu regulile tale...argumente de genu :" bmw e la gara" deoarece ai vazut tu unu desfacut si e " gandit frantuzeste" si cum ca :"BMW si Daimler mai stau in picioare doar datorita brand-ului" au debusolat( sper ca nu e greu cuvantul ptr tine..) toate cunostintele noastre in materie de masini, santem praf in comparatie cu tine care le scoti direct din putzul gandirii... vad ca ai si admiratori...In alta ordine de idei, spune mi si mie cateva inovatii, ceva nou made in audi, pe care Audi le a pus pe ultimele modele ale marcii ...asta ca sa putem sta de vorba la alt nivel... si am sa ti fac si eu o lista ..made in bmw...
    0 0
  • kickdown
    sunteti tari
    asa fratilor....voi certati-va...ca ei isi umplu buzunarele de bani.....mai bine recunoasteti ca v-ati dori fiecare cate un q8, sau, de ce nu, un r7?(si fara comentarii...chiar stiu modelele ;) )
    0 0
  • verificati asta !
    http://www.youtube.com/watch?v=8n9OulJC16Y&eurl=http://www.automarket.ro/stiri/video-audi-a3-cabrio-vs-bmw-125i-cabrio-11503.html
    0 0
  • Reclama
    Salut,AM vazut filmul Iron Man, dar secventele in acest articol lipsesc. Este clar ca este numai publicitate!O zi buna,Eu
    0 0
  • audi
    mai voi astia care nu inghititi audi-ul eu am un a6 si de 2 ani de cand il am nu am avut nici o problema stiai ca printre cele mai bune masini ale lumi este si AUDI acum p bune e kiar o masina buna
    0 0
  • Gogu de la 3
    pentru certareti
    aaalooo ,baai experimentatilor

    sti care e parerea mea despre parerile voastre ?

    BUN FILM :))) poveste excelenta ,efecte bune ,masini de ultima ora sa le zic asa

    prea putin ne doare pe noi ce ati condus si cu cine

    pariu ca jumatate din voi care va certati cu abs esp centura de siguranta nsh ce nu stiti nici macar sa schimbati vitezele

    sti...google face multe...

    BUN FILM ...bravo lor daca stiu cum sa stoarca producatorii de bani prin reclame mascate .... si bafta la cautat in continuare pe wikipedia si google despre abs si centuri de siguranta ...foarte interesant

    hai salut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru