VIDEO: Tinerii si pericolele pe care le cauzeaza la volan

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Un documentar realizat de Brainlink analizeaza pericolele la care se expun adolescentii in primele luni de la obtinerea permisului.

Comentarii (10)

  • Anonymus
    De-aia e mai bine sa se obtina carnetul de condure numai de la 18 ani, nu de la 16 ca in unele state americane
    0 0
  • Eu as zice chiar 20. Si in urma unor cursuri serioase si a unor teste riguroase. Nu ca acuma...
    0 0
  • razvan
    Sa ma mai lase cu noi tinerii, ca atunci cand face accident un tanar se face mare tam tam, dar cand o comit unii mai invarsta nu se zice nimik. Acum o saptaman m-a lovit un batranel cu varsta de 68 ani, ce a trecut pe rosu in intersectie, provocand dauna aproape dauna totala masinii, inca astept verdictul service-ului. SUNT de acord cu o testare mai riguroasa si aici ma refer la traseu, poligon nu la partea teoretica dar propun si o testare periodica a persoanelor peste o anumita vrasta avand in vedere faptul ca prin inaintarea in varsta iti pierzi reactiile si indemanare!
    0 0
  • sunshine64sm
    Tineri şi... tinereţe...
    E o mică mare diferenţă între “vîrsta biologică” şi “vîrsta mentală”, în special la “vîrsta biologică” de 'opşpe ani. Chiar dacă tinerii se cred în stare, a se citi “le curge andrenalina prin vene”, imediat după obţinerea permisului se duc direct spre vitezele maxime ce le poate maşinuţele. Ori inconştienţa lor a provocat multe neplăceri, tensiuni, accidente şi chiar victime. Dar ce mai contează... “senzaţiile” sînt mult prea puternice. Adică vîrsta lor mentală e undeva pe la 5-6 ani, cînd o bombonică le produce acceaşi plăcere ca şi volanul. La fel de bine, nu mă mir că nici la 30 de ani, sînt şoferi pentru care vîrsta mentală nu este nici pe jumătate, “figurile” din capul lor fiind o dovadă cît se poate de clară că nu au înţeles nimic din ceea ce se cheamă reguli de trafic. Limita de vîrsta de 16, sau 18, sau 20 de ani nu ar trebui să fie o referinţă ca “biologic”, ci mai degrabă ar trebui consultat un psihiatru şi care să poată sugera dacă respectivul are discernămînt şi responsabilitate la volan. Sau chiar dacă poate să conducă o maşină mai puternică decît e în stare. Părerea mea...
    0 0
  • aschiutz
    qazwsx
    io zic pe la fo 50 de ani sa ne lase sa dam de permis !!!
    aici nu e numai vorba de tineri frate ... o gramada de accidente sunt provocate de batrani !!! de ce sunt luati in vizor doar tinerii ???
    0 0
  • gresit....nu e de vina ca sunt tineri sau batrani..problema e daca sunt sau nu capabil sa "poarte permisul in buzunar"
    0 0
  • exitus
    vrei sa-ti spun de ce e vorba doar de tineri?pt ca ei provoaca majoritatea accidentelor "de viteza"!!! dar e greu sa recunostem asta(si eu sunt tanar,23 ani)! nu ne place sa recunoastem,asta e!!! de-aia se vorbeste doar de tineri:pt ca ei fac in mod voit asta(viteza),nu ca simturile li-s diminuate......poate cele mentale(cum zicea un ante-comentator). suntem iresponsabili,multi dintre noi,din pacate!:(
    0 0
  • Just me
    Americani....
    Americanii sunt idiotzi de fel. Cat despre adolescenti... pfff
    0 0
  • Schedoni
    :))))))
    super tare sunshine64sm, bestiala faza cu bombonika :)))))=)))) lesin de ras.....misto rau de tot.......mai rar auzi asa ceva.....
    0 0
  • martori accidente
    Cati dintre voi ati fost martori la accidente in trafic in care au fost implicati tineri sau ati comis astfel de accidente?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru