Viitoarea compactă de la Infiniti va fi bazată pe Mercedes A-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.12.2011
Viitoarea compactă de la Infiniti va avea platforma viitorului A-Klasse şi motorizări Mercedes-Benz, anunţă AutomotiveNews. Modelul va fi construit în Graz, la fabrica Magna Steyr.

Infiniti pregăteşte o compactă, care va deveni cel mai accesibil model din gama sa, iar aceasta va fi bazată pe platforma lui A-Klasse. Vorbim de noua platformă MFA a celor de la Mercedes-Benz, care va debuta pe noua generaţie a lui A-Klasse în 2012 şi versiunea Infiniti va fi construită la uzina Magna Steyr din Austria. Cel mai ieftin Inifiti va debuta în 2013 şi este primul model realizat în baza parteneriatului Daimler-Nissan.

Potrivit primelor informaţii, modelul va fi echipat cu motoare cu patru şi cu şase cilindri şi gama de motorizări va include atât unităţi diesel, cât şi unităţi otto. Noile motorizări provin de la Mercedes-Benz şi vor fi supraalimentate. Dacă Infiniti va reuşi să vândă toate cele 60.000 de unităţi pe care le va produce uzina din Graz, constructorul nipon va deţine 10 procente din piaţa globală în segmentul premium. 

Printre modelele construite de Magna Steyr se numără prima generaţie a lui BMW X3, versiunea europeană a lui Jeep Grand Cherokee, Peugeot RCZ, Mini Countryman şi Mercedes-Benz G-Klasse.

G-Klasse este în producţie la uzina austriacă încă din 1979. Potrivit unor surse, cei de la Magna Steyr vor primi multe componente pre-asamblate direct de la Mercedes-Benz, iar producţia anuală vizează între 50 şi 60 de mii de unităţi, ridicând semnificativ rezultatele mărcii Infiniti în plan global.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • Ce prostie,Mercedes cu sigla Infiniti.
    4 11
  • razvanis
    Graz, Magna
    Va fi construit la Graz, dar snobii viitori posesori de Infiniti compact se vor simti foarte flatati ca vor conduce o masina japoneza premium, care de fapt va fi o masina de la conceptie, productie in afara de sigle si nume foarte germana.

    Abia astept sa-i aud cum isi lauda "japoneza"
    16 11
  • realitatea zilei
    @razvanis
    Ba tu asta care sustineai ca lucrezi la un anume dealer auto: nu e nimic de ras in degradarea economiei japoneze! Yen-ul puternic e o problema pentru toti constructorii japonezi. Asta-i singurul lucru ce face ca viitoarele proiecte Infiniti / Nissan sa fie asamblate in afara arhipelagului nipon.
    13 6
  • realitatea zilei
    Sa inteleg ca globalizarea e acceptata in funtie de interes?

    Mercedes-Benz e marca premium. Un VW cu sigla de Audi ce este?
    Eu zic ca asta-i cu adevarat penibil. Totusi nu a impiedicat Audi sa depasesca Mercedes-Benz la vanzari.
    10 6
  • uhaaa
    adevarul este k infiniti trebuia sa construiasca pe platforma lui mercedes ca sa poata sa scoata cel mai ieftin model al sau!!asa trebuie privita realitatea dragilor!!vin un constructor de masini iti imprumuta platforma si scoate cel mai ieftin model al sau!tu considerandu-te cel mai de succes brand auto si cel mai bussines brand!! asta e injosire totala!!
    0 7
  • Da, se cam "injosesc " japonezii de la o vreme in fata nemtilor, nu stiu ce-i in mintea lor, aveau totul practic sa reuseasca oriunde, eu zic ca sunt spioni de-ai nemtilor in functiile de conducere pe la Toyota si Nissan, altfel nu-mi explic
    1 9
  • respect infiniti
    super
    In afara imaginatiei bogate a unor comentatori (vezi dan_grc), principalul fapt e ca va iesi o MASINA BUNA. Asta vor cei cu bani, asta se ofera.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru