Viitoarea generaţie a lui Renault Laguna va fi schimbată radical

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.03.2011
Viitoarea generaţie Renault Laguna, aşteptată să debuteze în 2015 sau 2016, va fi inspirată din modelele Audi A5 şi Infiniti Etherea Concept.

Steve Norman, şeful departamentului de marketing de la Renault, a declarat într-un interviu pentru cei de la Autocar că pregăteşte schimbări în gama Laguna. Aceste schimbări vor duce la o nouă generaţie de Laguna, care va primi alt nume şi ar putea fi preluată din gama Samsung vândută în Coreea de Sud. Ulterior, modelul respectiv, despre care se spune că s-ar putea numi Safrane, va fi transformat într-un rival de seamă în segmentul său, spun cei de la Renault.

Pentru a realiza acest lucru, modelul de clasă medie pe care îl va lansa Renault în 2015 sau 2016 va fi inspirat din Audi A5 Sportback şi Infiniti Etherea. În timp ce asocierea cu modelul Infiniti poate fi justificată uşor prin prisma legăturii de concern, menţionarea lui Audi A5 Sportback este surprinzătoare. Având în vedere aceste precizări făcute de oficialul Renault, putem estima că viitorul model de clasă medie de la Renault va avea o siluetă de coupe şi un aspect neobişnuit. Toate aceste elemente vor duce la formarea unui model elegant şi destul de spaţios care va încerca să recupereze teren prin inovaţie.

Şeful de produs al mărcii Renault, Beatrice Foucher, a declarat recent că viitorul Espace nu va mai fi schimbat radical. Mai precis, cei de la Renault au început lucrul la un monovolum "obişnuit" cu şapte locuri, fără alte elemente spectaculoase.

Renault nu va face un crossover pe baza lui Espace, deoarece monovolumele fac parte din ADN-ul mărcii, spun francezii. Totodată, Beatrice Foucher a declarat că ea şi colegii săi au fost luaţi prin surprindere de avântul crossoverelor şi că modelul Captur prezintă un potenţial pas următor în acest sens. Francezii lucrează alături de cei de la Nissan la următorul Qashqai şi speră să poată dezvolta o versiune proprie a acestui model în viitorul apropiat.

Via | Autocar

Comentarii (20)

  • tomita
    dar daca vor pastra politica actuala reno de costuri si de logica in constructie va fi din nou pacat. si de asemenea daca reteau de distribuitori va avea aceeasi angajati ca si pana acum, putem sa stam linistiti ca acel produs va fi doar frumos de admirat din exterior si bucurosi ca nu suntem posesorii lui
    9 73
  • Cate retete incearca pentru aceasta gama(si nu numai) renault si nimic nu reuseste.De ce se mai chinuie si nu renunta nu ar mai avea nici pierderi asa mari!
    9 77
  • renault
    Cei de la renault sunt destul de incapatanati si nu vor sa renunte....dar poate pana la urma reusesc sa faca si ei MASINI, nu prea curand cred...bravo lor pt consecventa de care dau dovada...un Don Quijote francez :)
    9 70
  • Daaaaa!
    Era nevoie de o schimbare radicala a design-ului. Generatia actuala arata cum arata...
    Peugeot si mai ales Citroen, sunt cu mult inaintea lui Renault.
    Asteptam, in special din partea francezilor, idei inovatoare si revolutionare, nu sa caute inspiratii din modelele cutare sau cutare. Asta e treaba chinezilor!
    Doamne, Ajuta-i!
    14 59
  • Jake Sully
    Da' n-avem nici un fan pe-aici sa spuna ca masina ca Renault nu exista???
    5 42
  • Semtex
    niste mascarici
    Scrieti ca sa va aflati treaba... habar n-aveti ce inseamna un Renault si e foarte putin probabil sa pricepeti ceva din articolul asta... e o chestiune de maturitate, stare pe care voi evident n-ati atins-o...

    Din 2006 incoace, Renault a facut progrese remarcabile la calitate.

    Laguna III este pe locul 2 dupa BMW Seria 3 in termeni de fiabilitate, conform ADAC.

    http://www.auto.ro/renault-kangoo/Renault-leader-la-capitolul-fiabilitate-si-calitate--41884.html

    Politica de pret este iarasi unul din atuurile marcii. La fel si reteaua service care e una dintre cele mai moderne si cele mai extinse la nivelul tarii... dar de unde sa stiti voi cand taticii vostri n-au avut in viata lor Renault?!

    Sa mai punem sare pe rana?

    Doar in acceptiunea copiilor de 15 ani, Laguna nu poate fi numita "masina", pentru ca nu da bine in posterele de pe pereti... pentru oamenii seriosi cu 20.000 euro in buzunar, Laguna e o masina foarte buna :)
    65 11
  • Radical
    Toate "Lagunele" au fost schimbate radical... deci urmatorul model cati radicali va avea? :)
    7 2
  • Semtex
    ps:
    cel mai mult am ras la asta care sustine ca 407 si c5 "sunt cu mult inaintea Renault" .. prea tare! :D

    @alex
    acum te-as intreba eu baiatule: ai condus vreuna din masinile astea?

    eu le-am condus pe toate trei :)

    407 e o masina total depasita, iar calitatea lasa de dorit.

    dar hai sa nu spun parerea mea (pot fi acuzat de subiectivism excesiv) , hai sa luam opinii din exterior

    un link la repezeala...

    http://www.peugeotclubromania.ro/forum/threads/7704-Peugeot-407-Cea-mai-proasta-masina-din-clasa-medie/page7

    deasemenea:

    promotor a facut un comparativ - Laguna / C5 / Passat

    "CONCLUZIE FINALĂ:

    Volkswagen Passat este depăşit clar de Renault Laguna în privinţa raportului preţ/dotări, comportamentului rutier şi confortului, modelul german rămânând mai bun ca ergonomie, calitate şi spaţiu interior. Citroen C5 nu are la fel de multe argumente în faţa lui Passat, doar nivelul de confort făcând clar diferenţa şi, eventual, ca design exterior, mai echilibrat.

    Dacă ar fi să facem un podium, francezii domină Passat-ul datorită lui Laguna, în timp ce reprezentantul PSA, Citroen C5, trebuie să se mulţumească doar cu medalia de bronz."
    53 6
  • Semtex
    @alex
    deci cum e peugeot si citroen "cu mult inaintea Renault"???

    discutam de clasa medie

    ai bunavointa sa-mi raspunzi? sau ti-a inghitit pisica limba?
    40 7
  • you_hoooo
    eterna si fascinanta poveste
    D-nu semtex lasa-ne!!!!. Constat ca esti fff agresiv in tot ce inseamna marca asta si o cunosti bine... sigur le si vinzi... ok, nu cumparam nimic!!!! Aici comentam... Marca Renault are si va avea sustinatori... f bine!
    Da' ce inseamna Renault in Ro pe partea de vanzari? Raspuns: Symbol/ Clio, Fluence/Megane. Pica modelele astea la vanzari pica Renault... nu-ti iei comision...
    Ok, e greu sa impui o masina din clasa medie facuta in Franta in ochii europenilor (momentan). Daca ne uitam pe statistici si perceptie, marcile germane sunt la putere... asta-i adevarul.
    Oricat de rafinate si de pretentioase ar fi masinile frantuzesti ele nu vor fi privite cu simpatie... C'est la vie!
    Avem o multime de masini frantuzesti recente sau relativ recente care au avut vanzari slabe. De ex Peugeot 605/607, Renault 25/ Safrane/ Vel Satis/ Avantime/ noua Laguna, Citroen XM/ C6... toate sunt puse la capitolul exotice...

    Apropo, ce ati prefera: un Audi A5 Sportback sau un Renault Laguna?
    8 53
  • cititor...
    lasa-ne
    mai nea semtex lasa-ne frate cu renaultul tau nu-l mai umfla in halul asta...tu chiar crezi ca vb aici numai cu copii de 15 ani sa-i imbarligi tu cu stilul tau agresiv...eu am un megane sedan pe benzina fabricat in 2005 si mi-a scos peri albi...nu am loc aici sa scriu cate am schimbat la el in garantie si dupa. Intre timp in 2008 mi-am luat un accord 2.4 benzina.Nu exista termen de comparatie intre cei 2 constructori, si aici marefer numai la fiabilitate (pt ca sunt clase diferite) honda=revizii si benzina in 2 ani jumate. Asa ca nu mai ne innebuni de cap cu renaultul tau...si nu sunt caz singular am prieteni si neamuri cu renault cu aceleasi probleme.
    4 49
  • Semtex
    @you_hoooo
    hahahahhahah

    ce spui tu mah? compactele si sub-compactele se vand cel mai bine in Romania?! wow! ce descoperire! :)) cu logica asta de clasa a 4-a vii tu la mine? :)) e ca si cum ai zice: "eh, daca Usain Bolt ar fi avut un singur picior, sigur as fi iesit in fata lui intr-o proba de alergare" E O PROSTIE, PRICEPI SAU NU PRICEPI?!

    Fiecare marca are modele care se vand bine si modele care se vand mai putin bine. Ce conteaza este rezultatul final. Cine trece primul linia de sosire.

    "Daca ne uitam pe statistici..." ? hai sa ne uitam pe statistici !

    Cauta topul de vanzari in 2010.

    Cu toata reclama pe care o faci tu curentului germanofil, uite ca VW n-a reusit sa vanda mai bine decat Renault in 2010. Asta-i adevarul ! Nu cel fabricat de tine.

    Pana una alta, tu n-ai venit cu nimic concret, decat cu niste intoxicari si dezinformari grosolane...

    Am mai spus-o... eu sunt un fan declarat Renault. Faptul ca gasesti usurare acuzandu-ma ca lucrez la Renault, nu dovedeste decat ca-mi dai dreptate in sinea ta si n-ai sanse sa-mi neutralizezi mesajul... stii prea bine...

    Renault 25? Safrane? Vel Satis?

    Nu te lega de istorie ca te fac varza cu tot cu vw tau... am mai dezbatut subiectul de curand... nu-mi place sa ma repet, dar o voi face daca ma determini...

    PS: Laguna nu are vanzari mari din cauza design-ului controversat. Faptul ca Laguna 3 nu arata prea grozav, n-o exclude insa ca masina buna... asta nu va place voua sa auziti...
    52 6
  • Jake Sully
    @Semtex
    Chiar as vrea sa te cunosc!...Sa vad cati ani ai(dupa cum gandesti,nu-ti dau mai multi de 16,cu indulgenta).Oare ce-i in capul tau,cand incepi sa postezi pe site-ul asta???Scrii numai aberatii!...La urmatorul comment,ia un lighean cu apa rece si baga picioarele in el,poate te mai linistesti!....

    PS.Te rugam frumos,in numele tuturor celor care stiu sa aprecieze o masina,nu mai scrie tampenii,te rugam!...Oare redactorii Automarket nu se sesizeaza deloc?
    8 43
  • semtex cam are dreptate. sunteti niste copii foarte frustrati.
    ontopic: renault merge pe calea cea buna si nu e nimic surprinzator prin alaturarea de Audi A5 Sportback pentru ca se stie, Renault are ambitii mari si este o marca cu viziune.
    28 4
  • Semtex
    Pana acum nimic de luat in seama. Trebuie sa va straduiti mai mult :)

    Argumentele mele inca stau in picioare. Astept pe cineva care are habar in domeniul auto si n-are boala de a amesteca merele cu perele.

    Vreau pe cineva care intelege ca nu poti face o analiza concludenta pe masini iesite din fabricatie. Vreau... multe vreau... n-am cu cine sa discut
    21 6
  • Dar lasati-ne cu Renault
    De obicei oamenii care sunt pacaliti de marketing isi iau Renault. Adica am bani de o masina de clasa mica ( de la o marca buna ) dar ma vrajesc datele de pe hartie si imi iau un renault de clasa medie cu 1400000 de gadgeturi care de obicei NU FUNCTIONEAZA,
    SI eu aveam bani de Polo/Yaris/Jazz dar am cazut pe spate de oferta lui Renault Megane. In concluzie am dat 12 000 pe un Megane Sedan 1.6 si am mai bagat 4000 in piese picate ca anul asta sa o vand cu 4000 de euro. Mersi mult, buna afacere. Hai sa va dau cateva exemple de piese cazute:
    Puntea spate ( schimbata in garantie ), alternator, demaror, unitate AC, caseta de directie ( de 2 ori ), 3 broaste de usa blocate, senzorul de ploaie ( de 2 ori ), senzori pe la motor, macaraua geamului de pe partea soferului, oglinda stanga (motorasul), motorul de la stergatoare, Unitatea CD, barbriz (matuit) si lista poate continua. Am ramas de 3 ori cu ea in camp si am avut nevoie de platforma ca sa plec.

    Concluzia mea este ca Renault a fost cea mai proasta masina pe care am avut-o. Am avut Dacia 1410, Dacia SuperNova ( cu 10 clase peste megane), R Megane si Toyota Avensis.

    PS Reviziile de la toyota ( 2.2 D4D ) sunt cam jumatate din costul reviziilor de la Megane 1.6. Asa ca domnul Semtex ia matale rombul de la Renault si vara-l unde stii tu mai bine.
    6 39
  • @Gluga
    Megane sedan 1.6 a fost masina buna. Ai avut tu renault, cum am avut eu maybach luat cu avans zero... si sa vezi necaz: cum am plecat cu ea din showrom , mi-a iesit motorul prin teava de esapament !
    deci daca spui de sedan, ce sa mai vbim de maybach-ul meu...
    39 7
  • Laguna in top 3 la fiabilitate
    Conform statisticilor ADAC de fiabilitate publicate in 2008, Laguna III e pe locul 2 in categoria ei, la egalitate cu Audi A4 si Mercedes C Class. Laguna are 2,7 pene la fiecare 1000 de exemplare
    24 2
  • bogdan
    cati specialisti pe aici :))
    bai fratilor, vorbiti voi cat vreti de rau masinile renault, insa pe mine nu ma puteti convinge ca nu-s bune. am o laguna 1.8 16v din 2003 si un clio extreme 1.4 16v din 2005 si amandoua sunt in stare impecabila. am trecut prin multe cu ambele si m-au scos din multe rahaturi, probleme n-am avut cu niciuna din ele. pot sa spun ca imi iubesc laguna si daca mi-ar da maine cineva 1.000.000 de euro sa-mi cumpar masini, mi-as lua niste masini noi si bune, insa as pastra si laguna. este o masina extrem de solida si cu foarte mult bun gust, a fost a tatalui meu inainte si apoi mi-a predat-o mie acum vreo 2 ani jumate. si nu mai zic ca ma umfla rasul cand imi povestesc diferite persoane ce probleme au avut cu masini mult mai scumpe, iar a mea merge ceas. si depinde si de proprietar pana la urma. ai grija de masina, si masina are grija de tine. asa ca puteti sa-mi spuneti voi ce vreti anti-renault, eu raman la parerea mea, ca sunt masini bune, iar de laguna no comment, o ador
    26 3
  • Subscriu celor care sustin Renault
    Numai Aberatii de la "cunoscatori" de masini.. SH Germane. mere. si pere.. dar in rest habar nu au... Cine a avut stie.. cine nu .. vorbeste si scrie din povesti de marketing. Rusine celor care posteaza fara sa stie despre ce este vorba si care au auzit la "tovarasii" de la bloc care sparg seminte cu piciorul pe roata unui Golf 4 sau un Audi A5, luat din vanzari de etnobotanice.
    LAGUNA 2 sau 3 chiar sunt masini corecte... care bat la kur multe nume germane pretentioase ce stau mai mult prin service. Cumparati, conduceti, si mai vorbim. Rusine marketingului german de tipul "calitatea este cea mai buna reteta" iar tu vinzi E-uri si masini cu probleme de fiabilitate grave si nerecunoscute oficial niciodata. macar Toyota, Opel, Mazda, si altii fac rechemari publice si recunosc erorile.. Grupul VAG minte cu nerusinare.
    Niciodata nu ma voi mai lasa pacalit de marketingul lor.. Am facut acest lucru de 3 ori si sincer.. imi ajunge...

    Orice altceva.. numai VAG .. NU !
    Rusine inca-odata celor care psoteaza fara sa cunoasca.
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru