Viitoarea generaţie Renault Clio va prelua din designul conceptului Dezir

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.10.2010
Designul viitorului Renault Clio va fi puternic influenţat de conceptul Dezir, expus zilele acestea la Paris. Modelul francez de serie va trăda similarităţi în partea frontală şi cu viitorul Zoe de serie.

Salonul Auto de la Paris a adus, pe lângă valul de premiere mondiale, şi o serie de informaţii importante despre viitoarele modele ale celor mai importanţi contructori auto.

Prezent la standul Renault, pentru a dezveli conceptele Dezir şi Zoe, Laurens van den Acker, omul care promite să revoluţioneze designul francezilor, a vorbit pe scurt despre direcţia în care se îndreaptă marca din Hexagon.

Într-un interviu acordat Automarket, şeful departamentului de design Renault a declarat că noul concept Zoe, dezvăluit în premieră mondială la Paris, va da naştere în următorii ani unui model electric de sine stătător, care nu se va confunda cu noua generaţie a best-seller-ului Clio. "Zoe şi Clio vor putea convieţui în gama Renault ca două modele individuale, fără a exista pericolul unei canibalizări."

Versiunea de serie a modelului Zoe va prelua 90% din aspectul conceptului expus la Geneva şi va încerca să ofere o abordare diferită de cea a fratelui Clio.

Cu toate acestea, "partea frontală a noului Zoe Preview va fi una suficient de puternic conturată pentru a putea crea o conexiune şi cu Clio, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta la similarităţi", a declarat van den Acker.

Referindu-se la acelaşi viitor Clio, designerul francez a declarat că modelul este de o importanţă capitală pentru Renault. "Echipa care a lucrat la dezvoltarea conceptului Dezir se ocupă în prezent şi de noul Clio. Puse unul lângă celălalt în studiou, cele două creaţii trădează similarităţi importante. Clio nu va avea o alură la fel de sportivă şi exotică precum cea a lui Dezir, dar look-ul său va prelua o serie de elemente cheie".

Referindu-se la viitorul Renault în segmentul maşinilor sportive, Laurens van den Acker a declarat că momentan există alte priorităţi în gama constructorului francez, printre care noul Clio.

"Noi, designerii ne dorim să facem maşini exotice care să ajungă în serie.Cred că Renault îşi poate permite să dezvolte şi să producă un model sportiv, mai ales că un astfel de produs creează o imagine bună brandului şi activează ca un exponat iconic.

Nu este însă o prioritate, pentru că Dezir s-a vrut a fi doar un deschizător de drumuri, în primul rând pentru viitorul Clio", a încheiat van den Acker.

Comentarii (1)

  • odin27
    am sperante mari in noul Clio :)
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru