Viitoarele modele sport de la VW vor avea platforme Porsche

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.08.2010
Inginerii Porsche vor crea o platformă care va fi utilizată de viitoarele modele sport de la Volkswagen. Aceasta se va numi MBS şi poate acomoda atât motoare amplasate longitudinal, cât şi motoare amplasate transversal.

Publicaţia germană Automobilwoche anunţă că Porsche va dezvolta platformele viitoarelor modele sport de la Volkswagen. Se pare că specialiştii din Stuttgart vor realiza o platformă intitulată Modular Standard Platform, care va amplasa motorul direct deasupra punţii faţă şi va putea fi utilizată atât pentru modele cu motorul amplasat transversal, cât şi pentru modele cu motorul amplasat longitudinal. Noua platformă MSB va fi utilizată de următorul Porsche Cayenne şi de cea de-a doua generaţie a lui Panamera. Ulterior, această platformă va ajunge şi la Bentley, dar modelul pe care va fi utilizată nu a fost dezvăluit.

Martin Winterkorn, şeful Grupului Volkswagen, consideră că folosirea platformelor Porsche pe modelele Volkswagen i-ar aduce pe aceştia "cu câtiva ani în faţa" competiţiei. Cei de la Volkswagen au analizat posibilităţile viitoare în decursul lunii iunie şi au stabilit că Porsche este mai potrivit decât Audi pentru dezvoltarea viitoarelor modele sport ale mărcii din Wolfsburg.

În primă fază, zvonurile anunţau un model cu motor central de la Porsche, care ar fi fost realizat pe o platformă MMB.

Până în acest moment, cei de la Volkswagen foloseau fie platforme MQB pentru modelele cu motorul amplasat transfersal, fie platforme MLB pentru modelele cu propulsorul amplasat longidudinal. Acronimul MQB vine de la Modularer Querbaukasten, în timp ce MLB vine de la Modularer Langsbaukasten. Noile platforme se vor numi MSB, ceea ce reprezintă acronimul de la Modularer Standardbaukasten.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • Ivanoff
    @admin
    Prieteni,v-a scapat din greseala commentul meu ca vad ca nu mai este...
    "Nu-i bai" ca mai scriu odata...
    Ziceam ceva de genul ca acum,odata ce
    s-a mai stins cu nebunia 1.9 TDI :)) baga saraciile astea acum vezi doamne platforme de Porsche pe ale lor "masini populare"...
    7 7
  • lasa ca pana peste vreo zece douazeci de ani vor face masini identice ...si diferenta va fi culoarea si marca ....fiecare culoare va denumi o marca sau model....bravo lor...astia chiar stiu sa faca economie....
    7 5
  • corectare
    de fapt noile masini porsche vor avea platforma vw
    8 3
  • ohh da! porsche, la mini pret.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru