Viitorul Audi A7 e aici: el e Sportback Concept!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Automarket va prezinta primele fotografii oficiale cu Sportback Concept, prototipul pe care se va baza viitorul coupe cu patru usi Audi A7.

Unul dintre cele mai asteptate concepte ale Salonului Auto de la Detroit, prototipul care prefigureaza viitoarele forme ale coupe-ului cu patru usi A7, a scapat pe internet inainte de prezentarea sa oficiala de la NAIAS 2009. Denumit Sportback Concept, modelul german reuseste sa impresioneze printr-o linie foarte eleganta care se combina cu un look agresiv si, cel mai interesant, cu cele patru portiere clasice demne de un sedan de clasa medie spre mare.

Desi informatiile oficiale dinspre constructorul german sunt inca asteptate sa soseasca, o privire atenta asupra formei caroseriei modelului ne arata un spate care, foarte probabil, va avea un capac al portbagajului specific unui hatchback, cu un hayon foarte plonjat. Partea frontala iese in evidenta prin blocurile optice care seamana cu o versiune restilizata a celor regasite pe modelul R8, grila frontala single frame fiind foarte usor schimbata si rotunjita. Daca din profil am fi pariat ca spatele seamana cu cel al unui Aston Martin, sau chiar cu cel al lui Laguna Coupe, cele doua fotografii cu posteriorul masinii individualizeaza conceptul Audi. Practic, cel mai apropiat prototip prezentat in ultimul timp care seamana intr-un fel sau altul cu Sportback Concept este Lamborghini Estoque, terminatiile paralelogramice ale sistemului de evacuare fiind garantul originii comune ale celor doua aparitii de top.

Conform unor surse externe, dimensiunile lui Sportback Concept, deci si ale viitorului A7, sunt mai mari decat cele ale actualului A6, conceptul si viitorul model de serie derivat din acesta urmand sa fie bazate pe noua platforma modulara Audi LBK. Foarte interesant este faptul ca, in functie de model, versiuni sau nevoi speciale, aceasta platforma poate varia lungimea, latimea, inaltimea si ampatamentul modelelor construite pe baza sa.

Automarket va a prezenta mai multe informatii legate de conceptul din care se va naste viitorul A7 imediat dupa lansarea acestuia de la Detroit.

Comentarii (10)

  • Ma uit la Audi asta
    si parca vad conceptul ala ... BMW CS ...
    0 0
  • dobitoci mai sunteti
    Cum puteti ma tampitilor sa ziceti coupe in 4 usi cand prin definitie coupe insemana 2 usi?
    0 0
  • @berto
    berto bai baiatule... dute si culca`te.. , nu ai nici o treaba cu automobilismul , pai mercedes a redefinit conceptia de "coupe` " cand a scos CLS`u..primu coupe in 4 usi din lume... , iar acum audi a scos in rival pt mercedes in clasa coupe`urilor cu 4 usi .. clasa inventata de mercedes odata cu lansarea cls`ului.. alta explicatie nu stiu sa`ti dau.. dute la un specialist sa te lamureasca "stiintific" .. despre ce inseamna coupe cu 4 usi .
    0 0
  • mircea
    Coupe cu patru usi
    Desi poate de aproape asa pare, nu esti mai inteligent decat ceilalti care scriu aici.

    Mercedes CLS, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte, Lamnorghini Estoque, Aston Martin Rapide, Audi A7.

    Incearca sa accezi pe rand site-urile oficiale ale tuturor constructorilor de mai sus si apoi intra pe paginile modelelor pe care le-am insirat. O sa ai o surpriza de proportii si o sa iti aliniezi abordarea la industria auto de astazi.
    0 0
  • Asta seamana cu un concept renault nemtii fura la greu dupa francezi.renault rulzzzz!!
    0 0
  • Seamana putin cu bmw x6...doar ca e mai putin inalt
    0 0
  • Inca un model Audi
    Asa cum am fost obisnuiti in ultima vreme, Audi lanseaza un nou model care bineinteles, are deja partea frontala monotona...parca toate Audi-urile sunt la fel, toate parca seamana intre ele.
    Oricum, sansele de a avea succes cu acest model, asa cum Mercedes a avut si inca are cu CLS, sunt foarte mici. Nu mi se pare sa aduca nimic original...spatele arata de parca e model break insa cineva i-a dat cineva un pumn si s-a transformat in...hatchback.
    0 0
  • toti o apa si'un pamant
    pai si mercedes are acceasi fata si bmw si vw, etc. Dar a'dracu' de mult aduce a bmw CS cum zice texan
    0 0
  • nelutzu
    tot mercedes:X
    degeaba CLSu ii cel mai tare coupe cu 4 usi de pana acuma,mai au putin de lucru si audi cu A7 si VW cu PASSAT CC,atata doar ca passat CC e mai ieftin si cred ca si audi va fi mai ieftin decat mertz
    0 0
  • eee ok!!!
    EEE e un model superb e reusit eu sunt dealer auto dar sincer e mai ok decat toate clasele prezente de wv audi sta undeva la o atitudine de mercedes bmw ca sa nu mai luam in considerare luxul si designul interior si bineanteles exterior
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru