Viitorul Audi S8 va avea un motor V8 de 520 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.03.2011
Noua generaţie a derivatului sportiv de lux Audi S8 va folosi un motor V8 biturbo, capabil să dezvolte un total de 520 de cai putere.

Esential

520 de cai putere ar urma să ofere viitoarea generaţie Audi S8.

Vechiul Audi A8 s-a bucurat şi de o versiune sportivă, recunoscută după indicativul S şi apreciată de clienţii segmentului de lux. Evoluţia bună a predecesorului i-a determinat pe germani să îşi dorească o versiune S8 şi pentru actuala generaţie a navei amiral.

Modelul este aşteptat să sosească pe piaţă în 2012 şi să adopte sub capotă un motor proaspăt. Audi va renunţa la unitatea V10 de 5.2 litri, de provenienţă Lamborghini, regăsită pe vechiul S8, în favoarea unui V8 biturbo.

Derivatul sportiv va avea la bază aceeaşi structură din aluminiu a modelului standard, propulsorul cu opt cilindri urmând să facă diferenţa. Potrivit primelor informaţii, unitatea ar putea să livreze un total de 520 de cai putere, resurse suficiente pentru a face din S8 un candidat pe măsura lui Mercedes S63 AMG sau Porsche Panamera Turbo.

Noul Audi S8 va ajunge în showroom-uri spre sfârşitul lui 2012, cu o etichetă care va depăşi 100.000 de euro. 

via | egmcartech

Comentarii (1)

  • Voinicu' lu' tata
    :)
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru