Viitorul BMW M5 va dezvolta aproape 570 CP

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.12.2009
Viitorul model M5 de la BMW va fi mai puternic decat actualele X5 M si X6 M, oferind circa 570 CP. De asemenea, acesta va fi disponibil doar cu o transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

Potrivit americanilor de la Bimmerfile, noul BMW M5 F10 va dezvolta circa 570 CP gratie motorului V8 bi-turbo cu care este echipat. Propulsorul respectiv are anumite elemente comune cu unitatea care echipeaza actualele X5 M si X6 M, dar exista totusi diferente intre aceste motoare. Cuplul motor oferit de aceasta unitate va fi superior celui oferit de catre motorul V10 de 5.0 litri al lui M5 E60, valoarea estimata depasind 670 Nm.

Noul BMW M5 va fi disponibil doar cu o transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte, similara cu cea prezenta pe BMW M3 si M5 E60 CSL. Aceasta transmisie va oferi un timp de schimbare al treptelor uimitor de rapid, alaturi de confortul in trafic al unei cutii de viteze automate. Cuplul motor ridicat al propulsorului V8 bi-turbo ar trebui sa compenseze fara probleme lipsa unei transmisii manuale in gama M5 F10.

Cei de la BMW se vor concentra pe oferirea unei plaje largi de cuplu si putere in cazul noului M5 F10. Astfel, motorul V8 bi-turbo al acestuia va urma tendinta prezentata de M5 E39, care era cunoscut pentru plaja de cuplu generoasa oferita inca de la turatii joase.

Motorul V10 al lui M5 E60 putea sa urce la o turatie mai inalta decat cea a vechiului V8 cu care era echipat M5 E39, dar acest lucru nu era in intregime util in viata de zi cu zi, lucru pe care inginerii BMW doresc sa il schimbe.

Exista posibilitatea ca noul BMW M5 sa beneficieze de un sistem similar cu KERS. Mai exact, un motor electric amplasat undeva in transmisie va colecta energia cinetica dezvoltata la franare si o va furniza din nou prin apasarea unui buton, oferind un spor de putere pentru o perioada scurta de timp.

Via | Bimmerfile

Taguri: BMW, BMW M5, M5

Comentarii (21)

  • Fane Spurcatul
    EU NU CRED!
    3 13
  • Nu crezi sau nu vrei sa crezi? Mai mult ca sigur va oferi o plaja mare de cuplu pt ca asa este si pe X6M si X5M si peste 500 cp, Oricum nu vom sti pana nu e ceva oficial.
    4 3
  • andr3i
    AUDI
    Audi RS6 are deja 580 cp de cativa ani, asa k seria 5 mai ai de lucru.
    14 17
  • .marius.
    andr3i:O fi avand RS6`le 580 de cai...dar consuma de 3 ori numarul de cai la suta de km, asa ca nu`i eficient deloc...
    Aici intervine diferenta dintre Bmw si Audi si restul....EFICIENTA motoarelor intre putere si consum...exemple sunt pe youtube cate vrei...
    9 10
  • radulescu
    @andr3i
    E adevarat ce zici de RS 6, dar din cate stiu eu ,vorbim in cazul lui Audi de un motor in 10 cilindri. La noul M5 va fi un V8.
    7 7
  • =))@andr3i
    Mai Andrei, cum te-ai simti la un semafor intr-o masina de 700cp, cand vine un porsche de 400cp si te lasa cu ochii in soare la plecarea de pe loc? Nu e vorba de cine are mai multi caluti, ci de cine scoate performante mai bune, ca doar e M, RS, AMG sau ce mai vrei tu. Vorba lui marius, intra si tu putin pe net sa vezi nenumarate filmulete cum masini dozate cu multi cai sunt facute praf de masini cu 100-200 cai mai putin. As mai putea spune multe doar ca nu mai imi bat capul, oricum pe unii nu-i scoti din ale lor.
    15 5
  • @and3i
    Nu uita ca la sfarsitul anilor '80 bmw avea un motor de 1500 de cai, un motor puternic se afla si pe Mclaren.Cred ca daca ar vrea sa le arate celor de la Audi ca se poate ar putea.Oricum, daca v8-ul asta castiga premiu pentru motorul anului cred ca e suficient sa-ti dai seama care e mai bun.Cui ii place audi tot audi alege, chiar daca bmw are 800 de cai si audi 400.Bineinteles e si normal.
    14 8
  • andr3i
    Audi
    cu siguranta ca pe noul RS 6 vor renunta si ei la actualul V10 ptr un V8 ptr a fi eficient, eu am facut referire la modelul actual.
    8 3
  • RS6 vs M5-power
    contradictoriu
    Unu la mina precedentul model M5 avea un imens V10 care livra fix 507 CP...si o accelerare de 4.7 secunde pina la prima suta !!! destul de impresionant. Akum durul RS6 are un motor V10 doar ca acesta livreaza 580 CP si o accelerare de 4.5 secinde pina la prima suta.......cred ca akum ar trbui sa vede cine pe cine lasa cu ochii in soare...de noul model ca are motor V8 ar trebui de mentionat ca nu e un v8 obisnuit e un V8 bi-turbo care are multa putere, dar totusi vom vedea ce va pregati Audi pentru noul M5...orikum ambele masini sunt tari ...)
    21 1
  • am vazut un test intre un dodge ram de vreo 6000 si 300si ceva de cai si un transporter de 200 si ceva, vreu sa va spun ca vw l-a facut varza . asa stau si lucrurile intre bmw si audy chiar mercedes sa fie toti sunt cai ok. dar la bmw fie si mai putini sunt armasari.mertu zice-se ca are viata mai lunga ,normal la motore de 2,2 cu 120 cp nu vad ceva deosebit insa bmw 2litri aprape180 cp,pardon armasari putere, mai intra in discutie si regimul de turatie...si aici nu mai vorbesc de consum...
    6 6
  • audi rs6&bmw m5
    va avea audi 572 de cai si m5 507(actualu)da frate rs6-le are 2 tone in puii mei deci este o masina foarte grea.........
    in plus sa nu uitam ca bmw are 50:50 repartitia greutati pe punti asa ca......iarasi aduc aminte de handling-ul perfect al unui bmw.
    m5-u este tatal lor de ce nu recunoasteti ci toti........
    s fi vrut sa vad un m un amg si un rs toate cu tractiune spate sa vedem cum se descurca............
    aaaaaaaa am uitat audi nu are platforme propri(ma refer la una RWD si nu la cea space-frame) si deaia este considerat de multi un vw......
    6 7
  • fara rost
    nu are rost sa explicam cat e de greu audi si cat e de avansat bmw.E clar, rs6 il face in linie dreapta fara pprobleme.Si pentru asta BRAVO, nu avem ce comenta.Pe circuit probabil ca altfel stau lucrurile, audi are un usor comportament subvirator chiar si pe integrale.Iar un seria 5 de 3000 face pe circuit un audi a6 de 3200 chiar daca audi-ul e usor mai puternic.Cat despre vechiul m5 si rs6, da ambele au motoare v10, doar ca m5-ul e aspirat si aici e o mare diferenta.
    9 3
  • Vorbesti aiurea Mercedes sta cel mai bine la motoare diesel in 4 cilindri de mici dimensiuni 2140cmc-204cp si 500Nm! deci ceea ce spui u e total aiurea doar asa ca sa t afli in treaba
    2 5
  • ma refer la motoare de serie baaa!!!!!
    3 1
  • andr3i
    RS6
    oricat am discuta si ne-am da cu parerea RS6-le are mai multe plusuri decat M5, acum cu noile modele o sa vedem cum o sa stea treaba.
    daca ne dam cu parerea k acum 50 de ani una avea mai multi cai decat cealalta suntem penibili, noi vb de modelele actuale de plusuri si nimusuri.
    5 5
  • .....
    inca odata demonstrezi ca nu ai nici cea mai vaga idee despre masini si despre ceea ce vorbesti "baaa" este foarte de serie motorul si este foarte utilizat chiar de C-klasse 250CDI,E-klasse 250CDI si E-coupe 250CDI nu ai auzit???toate au motor diesel in 4 cilindri de 2140cmc 204cp si 500Nm asa ca inainte sa raspunzi aiurea pe un ton agresiv asigurate ca ai makr cunostiinte minime despre ceea ce vorbesti.nu ca vorbesti aiureli!
    0 3
  • andr3i @ replikate
    AUDI
    saracule eu am facut referire la modelul actul intre RS6 si M5, ce nu intelegi k RS6-le are mai multe plusuri decat M5 si masinai fac parte din aceiasi clasa.
    vrei sa iti desenez, pai tu degeaba te uit pe net k nu intelegi nimic.
    1 2
  • @andr3i
    ce-mi place mie insulta alta "saracule" ultima data am auzit-o de la niste rromi.Bravo! in alta ordine de idei, rs6 are mai multe plusuri din pct tau de vedere si al altora.Pt restu m5 e peste.Asta trebuie sa intelegi, daca tie iti place nu inseamna ca e mai bun.Nici una nu e mai buna, una e mai buna pt mine si alta pt tine.
    5 0
  • andr3i @mowgli
    audi
    corect ai dreptate, scz. numai bine.
    0 0
  • bai inginerilor !! audi rs6 are motor v10 turbo ioar bmw are v10 aspirat normal . si are 500 cai .acuma ce credeti voi ca o s scoata dintr-un motor turbo????? care are mai mult talent la motoare. orice fraier poate sa isi dea seama singur ... sunteti niste carutasi toti astia cu audi
    3 2
  • Copanu
    aici se vede clar cine ce masina are (sau prefere) eu prefer audi dar daca ar fi sa aleg intre rs6 si m5 ar fi o alegere grea. probabil tot audi as. asta cum a zis cineva mai sus nu ca ar fi mai bun sau mai "ce vrei tu", fiecare are plusuri si minusuri, depinde ce cauti la o masina sau ce te atrage. mie unu imi plac la nebunile liniile masini, altuia ii place sa stea bine in viraje si imi ia M, SAU II PLACE SA FACA DRIFT, ma rog aici gasiti voi.

    ca sa comparati 2 masini nu o puteti face asa "ochiometric".
    dar promit ca atunci cand o sa le cumpar pe amandoua revin sa va zic parerea mea!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru