Viitorul BMW M5 va fi disponibil doar cu o transmisie automată

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.02.2011
BMW M5 F10 va fi prima berlină din gama M care va fi disponibilă doar în compania unei transmisii automate.

Potrivit americanilor de la MotorTrend, viitorul BMW M5 F10 va fi disponibil doar în compania unei transmisii automate. Respectiva cutie de viteze va fi realizată de specialiştii de la ZF şi va avea opt trepte. Mai mult decât atât, transmisia folosită reprezintă o versiune mai rezistentă a unităţilor montate pe celelalte modele cu transmisii automate cu opt trepte oferite în gama BMW. Cadillac rămâne astfel singurul constructor din segment care oferă un model de acest gen atât în compania unei transmisii manuale, cât şi în compania unei transmisii automate.

Generaţia E60 a lui Seria 5 a fost şi ea echipată cu o transmisie automatizată, dar aceasta avea o unitate DCT cu şapte trepte. Spre deosebire de E60, noul M5 F10 are un motor V8 twin-turbo de peste 555 CP şi cu un nivel ridicat al cuplului motor, iar unitatea DCT realizată de inginerii M nu poate suporta un nivel atât de ridicat al cuplului motor. În plus, X5 M şi X6 M utilizează şi ele o transmisie automată cu convertor de cuplu, din acelaşi motiv, iar propulsorul care va fi montat pe BMW M5 F10 este şi mai puternic decât cel utilizat de cele două SUV-uri de performanţă.

Inginerii BMW Motorsport au descoperit că singura soluţie pentru utilizarea unei transmisii M DCT ar fi fost implementarea unui set de actuatoare mai mari.

Acestea ar fi încetinit timpul de răspuns al transmisiei, lucru care ar fi dus la performanţe nepotrivite pentru un motor M. Altă soluţie ar fi fost reproiectarea transmisiei M DCT, dar aceasta ar fi fost prea costisitoare şi ar fi necesitat prea mult timp.

Via | BMWBlog

Foto | Carpix

Comentarii (1)

  • zvonuri
    eu cred ca astea-s numai zvonuri...nu cred ca BMW renunta asa usor la transmisia dual-clutch...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru