Viitorul hatchback de la Mini ar putea fi oferit şi într-o versiune cu cinci uşi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.05.2012
Mini ar putea oferi şi o versiune cu cinci uşi a celebrului său hatchback odată cu noua generaţie. Modelul ar păstra forma şi ideea de bază a modelului, portierele fiind singurele elemente care vor fi redimensionate.

MINI Cooper, hatchback-ul iconic al mărcii britanice, urmează a fi oferit şi într-o versiune cu cinci uşi, informează MotoringFile. Noua versiune de caroserie a celebrului hatchback britanic va fi introdusă în gamă pentru a creşte vânzările Mini, în timp ce platforma sa va fi comună cu cea a versiunii cu trei uşi. Potrivit primelor zvonuri, versiunea cu cinci uşi va purta numele de cod F55, în timp ce versiunea cu trei uşi va fi denumită F56. Portierele din spate vor prelua design-ul introdus de Countryman, dar îl vor aplica la o scară mai redusă. Astfel, portierele din faţă vor fi micşorate, iar portierele din spate vor primi şi ele mânere de deschidere, care vor fi identice cu cele din faţă.

Versiunea cu cinci uşi a lui Mini Cooper vizează noul competitor de pe piaţă, Audi A1 Sportback, englezii sperând să obţină reţeta perfectă pentru creşterea vânzărilor. Noua platformă tehnică a celor de la Mini va fi utilizată de aproape 15 modele, ceea ce va asigura economii de scară însemnate.

Cele două portiere suplimentare vin alături de centimetri în plus pentru ocupanţii locurilor din spate, care se vor bucura de mai mult spaţiu în comparaţie cu generaţia actuală a hatchback-ulului de la Mini, dar şi în comparaţie cu versiunea cu trei uşi a lui Mini Cooper.

Cele două versiuni de caroserie vor fi diferenţiate estetic şi prin montantul C, versiunea cu cinci uşi urmând să aibă un stâlp mai înclinat. Noua versiune de caroserie ar fi destinată clienţilor care îşi doreau un Mini Cooper, dar nu au achiziţionat un asemenea model din lipsa posibilităţilor practice oferite de un model cu trei uşi.

Via | MotoringFile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru