Viitorul marcii Saab va fi decis saptamana viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.11.2009
Consiliul de administratie al General Motors se va intruni saptamana viitoare pentru a stabili ce va face cu marca Saab, a carei vanzare a fost anulata din cauza celor de la Koenigsegg.

Odata cu anuntul ca suedezii de la Koenigsegg vor renunta la achizitia Saab, viitorul marcii a devenit cel putin incert, existand doar cateva solutii potentiale pentru aceasta. Astfel, GM ar putea inchide Saab in aceeasi maniera in care a inchis marcile Pontiac si Saturn. Cel mai bun exemplu in aceasta situatie ar fi inchiderea marcii Saturn, a carei intelegere de vanzare catre Roger Penske a “picat” din cauza faptului ca fostul pilot american nu a reusit sa gaseasca investitori viabili.

Exista totusi posibilitatea ca marca suedeza sa fie salvata de catre un investitor strain, existand deja doi potentiali pretendenti la aceasta functie. Mai exact, chinezii de la BAIC si americanii de la banca Merbanco investigheaza serios posibilitate de a achitiona marca Saab. Atat BAIC, cat si Merbanco se aflau printre investitorii interesati de achizitia Saab in vara acestui an, cand GM i-a preferat pe cei de la Koenigsegg.

Cu toate acestea, americanii de la General Motors nu se grabesc sa vanda tehnologia Saab in China. In primul rand, noul Saab 9-5 beneficiaza de platforma Epsilon 2 a celor de la GM, care este utilizata atat pe Opel Insignia, cat si pe Buick Lacrosse.

Tocmai de aceea, cei de la GM nu doresc sa le vanda chinezilor tehnologia dezvoltata de ei, chiar daca asta ar insemna inchiderea marcii Saab. Decizia finala va fi luata saptamana viitoare, cand consiliul de administratie al General Motors se va intruni pentru a discuta aceasta problema.

Via | TheMotorReport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru