Viitorul Mazda MX-5 va fi mai mic si mai usor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.11.2009
Un oficial Mazda a afirmat ca noua generatie a roadsterului MX-5 va fi mai usoara cu 10% mai usoara decat actualul model.

Intr-un interviu recent acordat celor de la Autocar, Takao Kijima, seful echipei care se ocupa cu dezvoltarea noii generatii MX-5, a declarat ca urmasul actualului roadster va fi cu aproximativ 10% mai usor.

Declaratia lasa insa loc de interpretari, viitorul MX-5 urmand sa cantareasca sub 1000 de kilograme si sa scada in dimensiuni. Avand in vedere ca japonezii au reusit sa creeze conceptul MX-5 Superlight, care se lauda cu o masa totala de numai 995 de kilograme, intentiile asiaticilor par foarte plauzibile.

Dieta la care va fi supusa noua generatie va trebui sa includa o serie de materiale usoare dar foarte rigide, pentru ca roadsterul sa nu faca compromisuri in materie de siguranta. Propulsia va fi asigurata de o gama de motorizari turbo cu capacitati de 1.4 si 1.6 litri, echipate cu injectie directa.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru